Home > #Hoofdnieuws > Otzer, Volders en Snoeck winnen in Valkenswaard

Otzer, Volders en Snoeck winnen in Valkenswaard

In Valkenswaard werd vandaag op het Eurocircuit de tweede manche van het Nederlands kampioenschap rallycross verreden. Zo’n 70 rijders uit diverse klassen werkten in mooie weersomstandigheden hun drie heats en de eventueel behaalde finales af. In de echte rallycross-klassen Super1600, Supernationals plus 2000cc en Supernationals min 2000cc waren het respectievelijk onze landgenoten Steve Otzer, Steve Volders en de Nederlander Ron Snoeck die met de winst op zak naar huis gingen. Naast punten voor het NK konden er ook punten worden verdiend voor de zogehten BelNed-cup, een klassement dat wordt opgemaakt op basis van resultaaten behaald op het Eurocircuit en het Duivelsbergcircuit (Maasmechelen).

In de instapklasse Ford RST won onze landgenoot Tristan Földesi en ook in de klassen FRR Sprintcar (Christiaan Spelmans) en  FRR Sprinters/Superklasse (Mark Van Eyken) waren de Belgen aan het feest.

Super1600
Zeven wagens aan de start in deze klasse waarbij het Belgische drietal Davy Van Den Branden, Yves Teelen en Steve Otzer onder elkaar uitmaakten wie uiteindelijk zou zegevieren. In de eerste heat wist Van Den Branden nog de snelste tijd neer te zetten met zijn Citroën DS3 maar daarna nam Steve Otzer resoluut het commando over om in de finale zijn wedstrijd perfect af te sluiten door  zijn Citroën Saxo voor de Citroën van Davy Van Den Branden  en de Peugeot van Yves Teelen over de eindstreep te brengen.

Supernationals min 2000cc
Spanning alom wat de winst betrof in deze klasse want drie reeksen leverden evenveel verschillende reekswinnaars op met in de eerste heat verrassend een besttijd voor Glenn Cools die na een koprol in april met een nieuw opgebouwde Opel Astra aan de start kwam. Reeks twee was dan weer voor Ron Snoeck (Volvo C30) terwijl onze landgenoot  Martijn Vanhove (BMW 1M) de laatste heat voor zijn rekening nam. In de uiteindelijke finale was het toch Ron Snoeck die voor zijn landgenote Mandy Kasse de meeste punten verzamelde. Vanhove vervolledigde het podium.

Supernationals plus 2000cc
Onze landgenoot Kristof Bex imponeerde met zijn indrukwekkende Volvo S40 in de reeksen en was dan ook driemaal snelste en ook in de halve finale leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar waar de hele dag in feite relatief rustig verliep werden de aanwezigen opgeschrikt bij de start van de laatste finale van de dag. De onfortuinlijke Bert Bosmans ging met zijn Volvo C30 stevig over de kop, gelukkig zonder erg voor rijder of toeschouwers, de C30 zelf werd tot schroot herleid. Een herstart was het logische gevolg en daar verslikte Bex zich. Na een rondenlange achtervolging kon Bex de schade beperken met een tweede plek. Het was Steve Volders die met zijn Ford Fiesta wist te winnen. Luc Maris, ook met een Volvo S40 onderweg, werd derde.

De volgende NK-wedstrijd op het Eurocircuit gaat door op zondag 24 juni

(foto’s J Dingenen)

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
Wat doet Davy Van Den Branden in corona-tijden?
De eindejaarsvragen: Davy Van Den Branden
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller