Home > Circuit > Carpenter met derde Indy500 pole

Carpenter met derde Indy500 pole

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Ed Carpenter haalde zijn derde pole position voor de 500 mijlsrace van Indianapolis. Hij zette in de ultieme kwalificatiesessie een rondje met een gemiddelde van 230 mijl per uur (369,53 km/u). In de laatste kwalificatiesessie werden de posities van de eerste drie startrijen vastgelegd, de zogenaamde “Fast Nine”. De andere posities werden eerder in de week al bepaald.

Op de eerste rij naast Carpenter (met de eigen bolide) staan de Penske machines van Simon Pagenaud en Will Power, allen met de Dallara-Chevrolet. De eerste Honda aangedreven bolide is de Coyne Dallara Honda op de 5de plaats van Sebastien Bourdais

(foto: indycarseries.com)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/05/indy500q.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
Circuit: IndyCar seizoen begint op zes juni
In een notendop: de overlijdens van grootheden uit de autosport en ERC
Autosport: de stand van zaken