Home > #Hoofdnieuws > Zege onder voorbehoud voor Aston Martin in Blancpain

Zege onder voorbehoud voor Aston Martin in Blancpain

In Silverstone is de tweede manche verreden van de Blancpain Endurance Series. De zege op de Britse omloop was voor de R-Motorsport Aston van Vaxivière-Dennis-Thiim en dat na een vrij zouteloze wedstrijd. De podiumplaatsen achter de Aston waren voor de AKKA ASP Mercedes-AMG van Vautier-Christodulou-Marciello en opvallend, voor het eerst voor de Emil Frey Lexus van Palttala-Siedler-Ortelli. Zij hielden de WRT Audi R8 van Dries Vanthoor-Mies-Riberas dus nipt van het podium. Mies en Riberas blijven leider in de Blancpain Series, voor Dries Vanthoor.

De Fransman Vaxivière nam een goede start en behield de eerste plaats, terwijl het eigenlijk wachten was tot de eindfase alvorens er het een en ander bewoog. Onder meer de SMP Ferrari van Aleshin-Molina-Rigon maakte een mooie comeback naar de zevende plek, terwijl ook de Bentley van Soulet-Soucek-Abril met een remonte van de laatste plaats naar de 14de stek een knappe race reed. Vooraan eindigde de R-Motorsport Aston van Brundle-Martin-Kirchhofer nog vijfde.

Zege onder voorbehoud

Vermelden we dat het resultaat onde voorbehoud is omdat de technische commissarissen geen data vonden in de black box van de winnende Aston na de kwalificaties. Aston ging in beroep tegen de de diskwalificatie, maar indien het beroep verworpen wordt, verliest het team de zege in Silverstone.

You may also like
Industrie: Lexus LC Convertible, absoluut comfort
De eindejaarsvragen: Louis Machiels
Total Spa 24: Lexus komt terug om te winnen
F1 Silverstone: zesde thuiszege voor Hamilton