Home > #Hoofdnieuws > Neuville heerst in Portugal

Neuville heerst in Portugal

In Portugal is de ochtendlus van de laatste dag afgewerkt. De proeven waren respectievelijk voor Esapekka Lappi (Toyota), Sébastien Ogier (Ford en Jari-Matti Latvala (Toyota). Vooraan blijft onze landgenoot Thierry Neuville de comfortabele leider, met 41,2 seconden bonus op de dichtste achtervolger Elfyn Evans in zijn Ford.

Opvallend in de Hyundai van Neuville en Gilsoul liggen twee reservebanden, “waardoor de wagen wat zwaarder is en minder gebalanceerd achteraan”, aldus Neuville. “Maar we spelen op veilig, al zal de Powerstage niet makkelijk worden daardoor.” De andere toppers rijden met één reservewiel.

De strijd om de ereplaatsen is leuk om volgen, want Evans verliest continu tijd op zijn achtervolgers Teemu Suninen (Ford), Lappi en Dani Sordo (Hyundai). Ook Sordo startte de dag niet echt sterk en kreeg eerder nog eens 10 seconden voor een fout tijdens de eerste showproef in Porto op vrijdag. Sordo zakte dan ook van drie naar vijf.

Wat rest is nog de tweede passage van Montim en Fafe, tevens de Powerstage.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender