Home > #Hoofdnieuws > Drama vermeden tijdens Porsche Cup in Zandvoort

Drama vermeden tijdens Porsche Cup in Zandvoort

De tweede race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Porsche Carrera Cup France in Zandvoort stond bol van de incidenten en het uitblijven van een snelle tussenkomst van de safety car zorgde daar bijna voor een drama.

In de eerste ronde was er een aanrijding tussen Nicolas Misslin en Jeremy Sarhy. Een tussenkomst van de safety car was logisch geweest, maar ook tijdens het takelen van de wagens bleef het bij – weliswaar dubbele – gele vlaggen. Dat zorgde bijna voor een vreselijke aanrijding tussen de takelwagen en de aanstormde Porsche van Jeroen Kreeft, maar die laatste kon dat gelukkig vermijden nadat de trekkabel het begaf.

Na een nieuwe aanrijding met onder meer Nicolas Saelens greep de wedstrijdleiding wel snel in door de safety car naar buiten te roepen. Daarna konden de deelnemers nog enkele ronden racen en ging de overwinning net als zaterdag naar Julien Andlauer. Ayhancan Guven probeerde er alles aan te doen om nog voorbij de Fransman te gaan, maar nam vrede met de tweede plaats algemeen en de overwinning in het Beneluxgedeelte van de wedstrijd.

De tweede plaats in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was voor Xavier Maassen, gevolgd door Max Van Splunteren en Dylan Derdaele. Ziad Geris won het B-klassement.

Supercar Challenge

Eerder op de dag won het duo Verhagen/Meijer in een BMW de eerste race voor de Supercar Challenge. Cenk Ceyisakar kwam in zijn Porsche als tweede over de streep, gevolgd door de Belg Jos Jansen, eveneens in een Porsche. De broers Wauters (Porsche), het duo Renmans/Meulders (Porsche) en de BMW van Ward Sluys stonden niet aan de finish.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede