Home > Rally > Evans pakt tijd terug in Portugal

Evans pakt tijd terug in Portugal

De tweede proef van de dag, Cabeceiras de Basto 1, had een totaal ander verloop dan de openingsproef van de WRC-rally in Portugal. Evans won de proef, voor Sordo en Latvala.  

Ford-rijder Elfyn Evans pakte bijna zes seconden terug op Thierry Neuville, maar onze landgenoot leek kalm aan de finish: “We waren iets te voorzichtig voor het rubber, maar we hebben de banden nog nodig voor de volgende proef. De ondergrond is hier bovendien agressief voor de banden.

Evans is nu dus tweede op 12,7 seconden van Neuville, Dani Sordo is teruggekomen tot op 24,3 seconden van de Belgische leider. Teemu Suninen (Ford) en Espa Lappi (Toyota) strijden achter de top 3 om de plaatsen 4 en 5. Iets na de middag volgt de langste proef van de rally, Amarante 1, goed voor 37,6 kilometer.

Paddon lijkt ok

Paddon, de teamgenoot van Neuville die gisteren crashte, bleef deze nacht in het hospitaal, maar dat was volgens de laatste berichten eerder uit voorzorg.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender