Home > #Hoofdnieuws > Het duel Princen-Verschueren is gelanceerd in Bocholt

Het duel Princen-Verschueren is gelanceerd in Bocholt

59 teams gingen deze ochtend van start in de 42steSezoensrally, de vijfde wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Met nog 40 teams in het Criterium, is Jeff Steensels van RT Moustache een tevreden organisator.

Op de Noord-Limburgse maaskiezel in Bocholt zagen we in de openingsronde meteen een duel tussen Kris Princen en Vincent Verschueren. De Oost-Vlaming klokte de scratch op De Hees en in Steenberg, maar Princen was op de overige proeven de snelste, waardoor hij een voorsprong heeft van 6″6 na de eerste lus.
“Ik ben nochtans rustig gestart, maar de tijden waren wel in orde,” lachte Kris Princen.

“De set-up was niet ideaal. Ik had teveel onderstuur op de eerste drie proeven. De afstellingen zijn niet optimaal,” aldus Vincent Verschueren.
Adrian Fernémont maakte zich nog niet teveel zorgen. “We staan op de derde plaats. Dat was ingecalculeerd. We hebben wat tijd laten liggen op de maaskiezel,” vertelde Fernémont, die gevolgd wordt door Sébastien Bedoret (+1’07″5), die ook even de tijd neemt om het rijden op onverhard onder de knie te krijgen.
Erik Van Loon, de Nederlander die al twee keer op het podium stond in de Sezoensrally, volgt op een mooie 5deplaats. “Het is pas mijn tweede rally met de Skoda Fabia R5 en vorig jaar heb ik niet gereden. Ik ben het ritme terug aan het opbouwen met het oog op de ELE Rally. Het is wel uitkijken, want we starten achter de Porsches en het stof blijft hangen.”

De snelste van die Porsches is Patrick Snijers, voorlopig erg mooi op de 6deplaats, nadat hij zelfs even op de 4deplaats stond. Het duel met Gunther Monnens leek bijzonder spannend te worden, maar na drie proeven moest Monnens afhaken door koppelingsproblemen.
Steve Matterne, die in Gerdingen twee keer rechtdoor ging, volgt op de 7deplaats op 1’36″2, voor Stephen Wright, die een voorzichtige start nam. Het beoogde podium lijkt ver af voor de Ier. Didier Duquesne, die debuteert op de maaskiezel en die rond ging op de openingsproef, volgt op de 10deplaats op 2’03”, maar hij wordt wel voorafgegaan door de snelle Mitsubishi Gr.A van Steve Becaert. Een van de slachtoffers van de eerste ronde was Pieter-Jan Michiel Cracco, die lek reed op de openingsproef en daarbij bijna 5 minuten verloor.

In Historic is Paul Lietaer, voor de eerste keer terug in de Sezoens sinds 2009, zoals verwacht het best gestart met zijn Subaru Legacy RS, maar het verschil met Guino Kenis is erg beperkt. Het verschil is amper 9″ met de BMW-rijder. De derde plaats is in handen Tom Van Rompuy, eveneens met een BMW M3, voor Bert Truyens en Stefaan Prinzie.
Bij de Juniors heeft Jean Dilley met zijn Ford Fiesta R2T een kleine voorsprong van 7 seconden op Grégoire Munster. Tobias Brüls volgt op de derde plaats, nadat Niels Reynvoet in de openingsronde twee keer rechtdoor ging.

Belangrijkste opgaves: KP 1 R. Moers (Porsche 997 GT3) mechanisch; KP 1 T. Vandenberghe (BMW M3) aandrijfas; KP 1 C. Vandamme (BMW M3) Mechanisch; KP 1 J. Coumans (NL-Peugeot 205 GTi)

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50