Home > #Hoofdnieuws > Neuville toont klasse in Portugal

Neuville toont klasse in Portugal

Wat een rallydag… Thierry Neuville is zonder meer dé man van de openingsdag in Portugal. Neuville en Gilsoul zagen meteen dat het fout liep voor Sébastien Ogier en Ott Tänak, maar reageerden helemaal niet voorzichtig, in tegendeel, zij maakten een gewaagde bandenkeuze voor de namiddaglus en reed de concurrentie op een afstand. Neuville won de vier afsluitende proeven en leidt nu met 17,7 seconden op Elfyn Evans in zijn Ford en 24,3 seconden op teamgenoot Dani Sordo.

Sébastien Ogier (crash), Ott Tänak (steen in radiator), Haydon Paddon (crash), Andreas Mikkelsen (stuurbekrachtiging) en Jari-Matti Latvala (ophanging): zie hier de lijst van de opgaven van de eerste dag in Portugal. Tel daar nog een Kris Meeke op drie wielen bij, en het leek wel een autokerkhof in het noorden van Portugal.

We hadden een goede dag, we maakte een gewaagde bandenkeuze, maar het loonde”, aldus Neuville aan de dagfinish in Porto. “Maar de rally is nog lang”, temperde hij meteen.
De WRC in Portugal gaat morgen verder met zes stevige proeven, voor een totaal van 155 kilometer tegen de klok.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender