Home > #Hoofdnieuws > Flash: Neuville leidt in Portugal

Flash: Neuville leidt in Portugal

Zelden meegemaakt… Deze editie van de Rally van Portugal lijkt wel op een overlevingstocht. Maar dan wel één met een Belgische leider. Na KP5 stond Neuville – met een andere bandenoptie – nog zesde, nu leidt hij de rally. Vandaag staan wel nog twee showproeven op het menu.

De slachtoffers van KP7? Craig Breen (lekke band), Haydon Paddon (ongeval, crew ok) en Andreas Mikkelsen (opgave). Dani Sordo en Kris Meeke verloren dan weer tijd, terwijl Neuville dus op zijn elan doorging en de leiding nam. “Ik heb hard gewerkt in de wagen, maar het gaat redelijk goed, de banden zijn wel op…”, klonk het bij onze landgenoot.  Neuville leidt zo met 7,3 seconden op Evans (Ford) en 11,6 seconden op Kris Meeke (Citroën). Dani Sordo is vierde op meer dan een halve minuut van zijn teamgenoot bij Hyundai.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender