Home > #Hoofdnieuws > Mercedes stelt orde op zaken, opgave Vandoorne

Mercedes stelt orde op zaken, opgave Vandoorne

Lewis Hamilton heeft vanaf pole position de Grote Prijs Formule 1 van Spanje gewonnen. Hij hield zijn teamgenoot Valtteri Bottas achter zich en loopt weer wat meer punten uit ten opzichte van Sebastian Vettel.

Na enkele sterke prestaties van Ferrari stelde Mercedes in Barcelona zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de race orde op zaken. De Duitse constructeur pakte een dubbel en heeft in het constructeurskampioenschap nu plots een voorsprong van 27 punten op Ferrari.

Dat komt doordat enkel Sebastian Vettel de race in een Ferrari wist te finishen. Kimi Raikkonen viel uit met mechanische problemen en Vettel kwam niet verder dan de vierde plaats. In tegenstelling tot de concurrentie ging Vettel tijdens een Virtual Safety Car (VSC) nieuwe banden halen en daardoor verloor hij uiteindelijk een positie aan Red Bull-rijder Max Verstappen. In de puntenstand bedraagt de achterstand van Vettel op Hamilton na vijf wedstrijden nu zeventien punten.

Eindelijk vreugde

Na een serie pech dus eindelijk een podium en vreugde voor Verstappen, die zijn teamgenoot Daniel Ricciardo achter Vettel als vijfde zag finishen. Verstappen had bij de herstart na een tussenkomst van de VSC een aanrijding met de Williams van Lance Stroll en beschadigde zijn voorvleugel, maar als bij wonder kwam de Nederlander daar alsnog goed mee weg.

Kevin Magnussen finishte in zijn Haas na een sterk weekend knap als zesde, terwijl ook Carlos Sainz (Renault), Fernando Alonso (Mclaren), Sergio Perez (Force India) en Charles Leclerc (Sauber) punten scoorden.

Het enige grote incident tijdens de race kwam er net na de start. Romain Grosjean ging met zijn Haas in de rondte en werd vol aangereden door de Renault van Nico Hülkenberg en de Toro Rosso van Pierre Gasly.

Opgave Vandoorne

Stoffel Vandoorne vertrok met zijn Mclaren als elfde maar zakte al snel terug naar de veertiende plaats. Een probleem aan de versnellingsbak zorgde er uiteindelijk voor dat onze landgenoot voor het eerst dit seizoen vroeger dan gepland de race moest verlaten. Bovendien had hij al een straf van vijf seconden achter zijn naam staan, nadat hij bij de start moest uitwijken en daarna niet correct had ingevoegd.

Volgende keer beter voor Stoffel en dat is over twee weken in de straten van Monaco!

Foto © Mclaren

You may also like
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
Formule E Diriyah: Rookie Jake Hughes verzilverdt eerst pole in FE