Home > #Hoofdnieuws > Stemmen na de 24 Uur van de Nürburgring

Stemmen na de 24 Uur van de Nürburgring

De #912 Manthey Porsche, de #4 Black Falcon Mercedes en de #5 Black Falcon Mercedes bekleden dit jaar het podium van de 24 Uur van de Nürburgring. Dit is wat enkele hoofdrolspelers te zeggen hadden na de race.

Fred Makowiecki, #912 Manthey Porsche 911 GT3 (winnaar): “Ik zat in de wagen voor de rode vlag en ik wist dus hoe de baan erbij lag. Daarom heb ik ook na de rode vlag verder gereden. Voor ons was het echt alles of niets. We wilden winnen, en dat is gelukt. Ik kan dus enkel blij zijn!”

Adam Christodoulou, #4 Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (tweede): “We stonden veel voor op de Porsche voor de rode vlag, voor ons was het dus een jammere beslissing. Na de rode vlag maakte de regen het heel moeilijk voor mij. De Porsche was gewoon te snel. Ik heb geprobeerd om te verdedigen en later om de Porsche nog in te halen, ik heb gepusht. Misschien zelfs iets te hard, want ik crashte. Gelukkig kon ik daarna terug de baan op en kon ik naar de tweede plaats rijden.”

Yelmer Buurman, #5 Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (derde): “De rode vlag heeft alles veranderd. Voor ons is dat positief, want we pakken een podiumplaats. Op het einde ging ik een seconde te snel over de finish, ik moest dus nog een volledige ronde rijden. Dat was niet voorzien, want dat duurt wel nog tien minuten en zo werd het toch nog even spannend. Al bij al denk ik dat we de derde plaats zeker hebben verdiend.”

Foto © 24 Uur Nürburgring

You may also like
Ring 24: de 49ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring in beeld
Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring
Ring 24: #98 ROWE racing aan de leiding
Ring 24: sprintrace van start