Home > Circuit > Podium voor Ugo De Wilde in Pau

Podium voor Ugo De Wilde in Pau

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Vijf Belgen aan de start! Het zijn echte gloriedagen voor onze vertegenwoordigers in de Franse Formule 4. Na een tumultueuze kwalificatie, tweemaal onderbroken door een rode vlag, was het de Braziliaan Caio Collet die zijn auto op pole neerzette, voor de Fransman voor Arthur Leclerc en onze landgenoot Ugo de Wilde. Op de vierde plaats nog een landgenoot: Esteban Muth. Ulysse De Pauw plaatste zich op de tiende startpositie en Baptiste Moulin werd zestiende. O’Neill Muth kwam door motorproblemen niet verder dan de 13de plaats. Ugo Dewilde moest na de qualif nog naar de verpleging om een wondje te laten naaien.

Podium voor De Wilde in race 1

Race 1 dan. Bij het doven van de lichten gingen Colett, Leclerc en onze landgenoot Ugo De Wilde zonder problemen samen doorheen de eerste bocht. Zij maakten zich los van de rest van het veld en breidden ronde na ronde verder hun voorsprong uit. Na een goed kwartiertje racen plaatste De Wilde een aanval op Leclerc maar hij oordeelde al snel dat het maneuver te gevaarlijk zou worden en hij mikte vanaf dan op de punten van de derde plaats. In de voorlaatste ronde deed Leclerc een aanval op leider Colett, hij raakte met zijn neus diens versnellingsbak, maar dat bleek niet voldoende om de leider te verdringen van de eerste plaats. De zege ging dus naar Colett voor Arthur Leclerc en Ugo De Wilde. Esteban Muth hield vast aan een mooie 4de plaats voor Pourchaire, die eerste Junior werd. Ulysse De Pauw werd 8ste, O’Neill Muth 13de en en Baptiste Moulin 16de.

Deze namiddag is er de tweede race en daar zal Reshad De Gerus vanop pole van start gaan.

(tekst: J-P Stas/ed.wb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters