Home > #Hoofdnieuws > Frédéric Vervisch pakt eerste podium in WTCR

Frédéric Vervisch pakt eerste podium in WTCR

Gisteren was Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi RS3) de tweede snelste in de tweede kwalificatie op de Nürburgring, waarmee hij zijn eerste vier punten pakte in WTCR. Onze landgenoot startte vandaag vanaf de negende plaats en finishte net op het podium, na Guerrieri (Honda Civic Type R) en Oriola (Cupra, polesitter).

Met het omgekeerde top tienkwalificatiesysteem was de tweede snelste tijd van Vervisch goed voor een negende startplaats in de tweede race van het weekend. Dat bleek echter geen probleem voor Vervisch, die zes plaatsen goedmaakte tijdens de drie rondes rond de Ring.

De start was heel goed. Ik kon net na de eerste bocht al wat wagens voorbijgaan. In de derde bocht zijn veel wagen uitgevallen, ik heb iets geraakt, maar het was gelukkig niet erg. De wagen doet het hier duidelijk goed, iets waar ik enkel blij mee kan zijn! Mijn eerste podium in WTCR was een droom, en ook voor het team Comtoyou Racing is dit super. Ze verdienen dit resultaat echt na al hun hard werk”, aldus Vervisch.

Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Honda Civic Type R) startte vanaf de vijfde plaats, maar was betrokken bij een incident bij de aanvang van de race. Hij finishte niet, maar start in race drie vanaf de zesde plaats. Denis Dupont startte vanaf de 21ste plaats en werd uiteindelijk 12de.

Race drie staat om 12u20 op het programma, Vervisch start er vanaf de tweede plaats.

Foto © WTCR