Home > Circuit > Pau: nu De Pauw op het podium

Pau: nu De Pauw op het podium

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Belgen blijven de wedstrijden voor het Franse F4 kampioenschap kleuren. Na Ugo De Wilde vanmorgen, was het deze namiddag dan Ulysse De Pauw die op het podium mocht klimmen.

Omdat de top 10 van race1 in omgekeerde volgorde de startgrid uitmaakt van de tweede race, zagen we onze landgenoot Ulysse De Pauw op een derde startplek. Esteban Muth ging als 7de van start, voor Ugo De Wilde (8ste), O’Neill Muth (13de) en Benjamin Moulin (16de).

Het circuit was kletsnat en omwille van de regen werd door de wedstrijdleiding besloten om de race te laten starten onder safety-car. Na 1 ronde werden de jonge wolven losgelaten op het nog natte circuit. Poleman De Gerus bleef voor aan Eteki en De Pauw in de openingsronde. In de tweede ronde probeert De Pauw een aanval op de tweede plaats. Door het slechte zicht en de precaire tractie op het natte wegdek moet hij echter Eteki laten voorgaan. Verder in het peloton was Ugo De Wilde bezig aan een inhaalrace. Na een schitterend maneuver ging hij van de 8ste rechtstreeks naar de 6de positie. Terwijl Eteki vooraan De Gerus onder druk zet, heeft De Pauw het aan de stok met Pourchaire voor de derde plaats. In de laatste ronde gaat Eteki nog voor aan De Gerus en pakt een mooie zege. Eteki dus voor De Gerus en Ulysse De Pauw als derde (en tevens eerste Belg).

Daarachter haalde Ugo De Wilde een uitstekende 6de plaats. De andere Belgen dan. O’Neill Muth kwam als 11de over de lijn, voor Esteban Muth (15de) en Baptiste Moulin (16de) .

Morgen is er nog een derde en laatste race in dit Pau weekend.

 

(tekst: J.P. Stas/ foto: racb)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
DTM 2022: de eerste beelden van de testdag door de lens van Joachim Cieters