Home > #Hoofdnieuws > Hamilton naar pole in Spanje, Vandoorne elfde

Hamilton naar pole in Spanje, Vandoorne elfde

Lewis Hamilton was de snelste tijdens de kwalificaties voor de GP Formule 1 van Spanje. De Brit was sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas, terwijl beide Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen op de tweede rij van start gaan.

Ferrari besloot in het derde en laatste kwalificatiegedeelte met de zachte band te rijden en niet zoals Mercedes met de superzachte compound. Desondanks reden Vettel en Raikkonen knappe rondetijden en daardoor mag het Ferrari-duo op de tweede rij vertrekken.

Lewis Hamilton monteerde wel de superzachte banden op zijn Mercedes en reed zo in 1’16.173 naar de pole. Bottas volgde als tweede op amper veertig honderdste van een seconde van zijn Britse teamgenoot.

De derde rij in Spanje is voor Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Kevin Magnussen presteerde sterk met zijn Haas en was zevende, gevolgd door Fernando Alonso (Mclaren), Carlos Sainz (Renault) en Romain Grosjean (Haas).

Vrije bandenkeuze

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich als elfde in zijn Mclaren en mag de banden waarmee hij zijn eerste stint zal rijden zelf kiezen. Hopelijk zorgt dat ervoor dat hij zich in de punten weet te vechten. We vermelden nog een zware crash voor Toro Rosso-rijder Brendon Hartley tijdens de derde vrije training, waardoor de Nieuw-Zeelander niet kon deelnemen aan de kwalificaties.

De GP van Spanje start morgen om 15u10.

Foto © Mercedes AMG F1

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll