Home > #Hoofdnieuws > Volders en De Ridder meteen bij de les

Volders en De Ridder meteen bij de les

Vandaag was er op het Circuit Jules Tacheny te Mettet de eerste van drie dagen WK en EK Rallycross. De rijders van Touringcars en RX2 reden alvast hun eerste heat terwijl de WK-rijders samen met de Europese Supercar-rijders in de vooravond een eerste training afwerkten. Tussendoor was er als supportrace de tweede manche van de Belgische SRX-cup.

In de klasse Touringcars is België voorlopig aan het feest, want Steve Volders toonde zich de snelste van het pak met zijn Ford Fiesta. Voor Filip Baelus verliep de eerste heat heel wat minder, want hij diende na enkele rondjes zijn Volvo C30 aan de kant te zetten.

In RX2 moest onze landgenoot Guillaume De Ridder vanaf de buitenzijde starten in zijn serie. De Ridder kwam als derde weg maar kon na een knappe inhaalrace alsnog net na de Noor Ben Philip Gundersen finishen om zo een derde reekstijd in de wacht te slepen. Dat opent alvast perspectieven met het oog op het verdere verloop van het weekend. De Let Vasily Gryazin klokte in RX2 de snelste tijd. Koen Pauwels zette de 15de reekstijd.

Tijdens de eerste vrije training van de Wk-rijders was het de Zweed Mattias Ekström die met zijn Audi een fractie sneller was dan zijn landgenoot Timmy Hansen (Peugeot). Regerend kampioen Johan Kristoffersson (Volkswagen) werd derde. Francois Duval werd 15de en voorlaatste met de Comtoyou-Audi.
In de Europese klasse Supercars is de Zweed Anton Marklund (VW Polo) de snelste voor de Fransman Cyril Raymond (Peugeot 208). Onze landgenoot Michael De Keersmaecker vinden we terug op een dertiende plek.

Loris Cencetti jr won dan weer de SRX-cup  voor Vincent Verschueren en Cédric Cherain.

Zaterdag begint de actie om 9u met de warm-up van Touringcars en RX2.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium