Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor en Porsche op pole voor 24 Uur Nürburgring

Laurens Vanthoor en Porsche op pole voor 24 Uur Nürburgring

Laurens Vanthoor heeft de polepositie behaald voor de 24 Uur van de Nürburgring. Onze landgenoot was sneller dan zijn merkgenoten Sven Müller en Norbert Siedler.

Ik ben zelden sneller gegaan in een racewagen, dan hier op deze fantastische baan“, lachte Vanthoor na afloop van de kwalificaties. “Wij gaan voluit en ik verwacht dat de concurrentie dichter zal zitten tijdens de race. Maar goed, met mogelijk regen op zondag, veel wagens en een lange wedstrijd, is er nog niets gewonnen.” 

Met respectievelijk “ik heb alles gegeven” en “de ronde was perfect”, gaven Sven Müller en Norbert Siedler al aan hoe snel het rondje van Laurens Vanthoor wel moet geweest zijn. Onze landgenoot, die afgelopen weekend zijn eerste IMSA GTE-race won, was 0,417 seconde sneller dan Müller en goed zeven tienden dan Siedler, beide dus ook in een Porsche 911 GT3 R.

Maro Engel (Mercedes) en Nicki Thiim (Aston, met Maxime Martin) doorbraken de hegemonie van Porsche, maar op plaats 6 vinden we met Fred Mackowiecki weer een Porsche-rijder. Die top-6 bleef overigens binnen de seconde. Jesse Krohn zette de beste BMW op plaats 10, Christopher Mies moest zich als beste Audi-rijder tevreden stellen met een 15de stek.

Als we naar de overige Belgen gaan kijken dan zien we de Porsche van André Lotterer als 13de, terwijl de respectieve Audi R8 LMS GT3 van Vervisch, Dries Vanthoor en Adrien de Leener niet verder dan de plaatsen 22, 23 en 29 raakten.

Foto: Willem Staat