Home > #Hoofdnieuws > Vervisch pakt eerste punten in WTCR!

Vervisch pakt eerste punten in WTCR!

De tweede kwalificatie van WTCR op de Nordschleife zit erop. Onze landgenoot Frédéric Vervisch pakt zijn eerste vier punten in het kampioenschap, nadat hij de tweede snelste werd in de kwalificatie. De poles zijn voor Oriola in race twee en Björk in race drie.

Pepe Oriola start morgen om 11 uur vanaf de eerste plaats in de tweede race van WTCR op de Nordschleife met zijn Cupra TCR. René Rast vertrekt met de Audi Sport Leopard Team Lukoil Audi RS3 LMS ook vanaf de eerste rij. Lessennes start volgens de omgekeerde top-tienregel vanaf plaats vijf, Vervisch vanaf de negende plaats. Denis Dupont kwalificeerde op de 21ste plaats.

Vervisch tweede 

Frédéric Vervisch sprokkelt zijn eerste punten van het seizoen en mag morgen in race drie vanaf de tweede plaats starten met zijn Comtoyou Audi RS3. “Ik ben heel gelukkig! We hebben zo’n hard seizoen achter de rug… Ik dacht al dat we competitiever zouden zijn hier, maar het is nog steeds niet gemakkelijk. Zeker niet met jongens als Thed (Björk) en Michelisz die het circuit heel goed kennen. Ik hoop dat punten pakken hier lukt, dat is nu het doel. Tijdens mijn snelle ronde heb ik enkele keren geflirt met een crash, maar ik moest het wel doen. Ik heb dit fantastische resultaat te danken aan het volledige Comtoyou Audi team!”, aldus Vervisch.

In race drie (om 12u20) is het Thed Björk die de polepositie heeft veroverd. Hij zette een tijd van 8’59.550 seconden neer op de Nordschleife met zijn YMR Hyundai i30 N TCR. Norbert Michelisz start vanaf plaats drie met de BRC Hyundai. Lessennes start vanaf plaats zes en Denis Dupont mag, zoals in de tweede race, aanvatten vanaf de 21ste plaats.

Foto © WTCR

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
Ring 24: herstart pas om 8 uur, Audi met voorlopige 1-2-3