Home > Circuit > Enkele cijfers uit de Eifel

Enkele cijfers uit de Eifel

De 24 Uur van de Nürburgring heeft niet de traditie van pakweg Spa of Le Mans, want de Duitse wedstrijd dateert ‘maar’ van 1970. Toch is de race in de Duitse Eifel ondertussen tot een echte klassieker uitgegroeid. Enkel cijfers uit de rijke geschiedenis van de wedstrijd.

De eerste winnaars werden meteen Hans-Joachim Stuck en Clemens Schickentanz in een BMW 2002 ti, Stuck zou de race later nog tweemaal winnen. Met drie zeges is hij echter geen recordhouder. Timo Bernhard, Pedro Lamy en Marcel Tiemann wonnen ieder vijfmaal. Romain Dumas kan, als teamgenoot Laurens Vanthoor, van  mits een zege dit jaar ook op de recordhoogte komen.

Marc Duez was ook viermaal succesvol, de laatste maal in 1999. Andere Belgen die de race in Duitsland wonnen waren: Jean-Michel Martin (1992) en Laurens Vanthoor (2015).

Bij de merken was BMW tot nu toe 19 maal succesvol, Porsche 11 en Ford vijfmaal. Audi won de race viermaal. BMW behaalde dan ook nog eens 182 maal een zege in een klasse. Er stonden sinds 1970 1.622 verschillende BMW aan de start van de race…

Volker Strycek, ook dit jaar weer van de partij in de Opel Manta, ging al 41 maal van start, een record, uiteraard. Onze landgenoot Olivier Muytjens viert dit jaar zijn tiende deelname.

Foto: Gruppe C

You may also like
Ring 24: Olivier Muytjens zeer tevreden met tweede plaats SP3
Total Spa 24: Belgische Audi-rijders op kop in Pre-Qualifying
Xavier Maassen met schitterende zege in 24 uur Nürburgring!
Porsche in het verlies, Mercedes schuift naar voor