Home > #Hoofdnieuws > Porsche in het verlies, Mercedes schuift naar voor

Porsche in het verlies, Mercedes schuift naar voor

In de Duitse Eifel lijkt de strijd om de zege stilaan gestreden en tegen de verwachtingen in, is het niet Porsche dat voorlopig aan het langste eind trekt. De #912, de overblijvende Porsche van Manthey, krijgt immers een tijdstraf van 3min32 wegens het overschrijden van de maximale snelheid bij een Code 60 situatie vannacht. Maro Engel, Adam Christodoulou, Manuel Metzger en Dirk Müller voeren nu de wedstrijd aan. Ook de beste geplaatste Audi, de bolide van Rast, de broers van der Linde en Christopher Mies, mag na een crash een kruis over de zegehoop maken.

De ochtend is aan het uitregenen in de Eifel en dat zal Kelvin van der Linde geweten hebben. De Zuid-Afrikaanse ex-winnaar ging op gesneden slicks van de baan en diende lange tijd voor herstel de box in. Audi telt nu nog één auto in de top 10, de bolide van onder meer Fred Vervisch op de zesde stek.

Porsche toch in het verlies?

Maar hét nieuws is misschien wel het drama voor Porsche. Ongevallen, technische problemen en een tijdstraf maakten dat Porsche niks meer overhoud van de overmacht van gisterennamiddag. De #912 van Manthey mag dus een tijdstraf van 3min32 uitzitten, nadat vannacht om 4u17 veel in een Code 60 te snel werd gereden. De 911 passeerde er aan 82,6 km/u.
Het verlies van Audi, Porsche en ook BMW, maakt dat Mercedes-AMG stilaan aan een machtsgreep bezig is. De #4 van AMG Black Falcon leidt dus de dans, terwijl ook de #5 en de #6, beide ook Black Falcon, in de top 5 postvatten. Tussen de drie Mercedes in, vinden we de #912 en de Aston Martin van Maxime Martin, maar zij hebben duidelijk meer moeite met het natte weer en verliezen continu tijd. Een podium is voor Martin echter nog steeds een mogelijkheid.

De Belgen dan

Martin op drie en Vervisch op zes, terwijl André Lotterer 21ste is. “We kenden problemen met de voorophanging van de Porsche en verloren een uur”, aldus de man uit Nijvel. Laurens Vanthoor was dan al uit wedstrijd: “Romain ging er op een oliespoor af, hij kan daar niets aan doen, maar het is wel erg zuur als je een dergelijke bonus hebt goed halverwege de race. Zo een kans krijg je niet vaak.”

Podia in de klassen

Xavier Maassen leidt ondertussen in de SP7-klasse, met een mooie bonus op de dichtste achtervolgers. Naomi Schiff is op haar beurt tweede in de klasse Cup-X, terwijl Olivier Muytjens met zijn Toyota naar de derde plaats in de SP 3-klasse is opgerukt. Mooi werk dus van de Belgen in de diverse klassen.

 

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede