Home > Circuit > Xavier Maassen met schitterende zege in 24 uur Nürburgring!

Xavier Maassen met schitterende zege in 24 uur Nürburgring!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Xavier Maassen is aan een dijk van een seizoen bezig. De Limburgse specialist van de Porsche 911 GT3 Cup won eerder dit seizoen al de kwalificatierace van de 24 uur van de Nürburgring, pakte een pole en zege in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Spa-Francorchamps mee en sloot dit weekend af als winnaar in de competitieve klasse SP7 van de 24 uur van de Nürburgring.

Samen met de Amerikanen Joe Foster, Charles Espenlaub en Charles Putman finishte hij als winnaar in de klasse en bovendien knap 24ste algemeen in de ProSport-Performance Porsche 911 GT3 Cup. Het werd een foutloze race voor het kwartet en voor de Amerikanen, die een beroep deden op de diensten van uithoudingsspecialist Xavier Maassen, werd het de eerste finish in vijf deelnames… en wat voor één! Voor Xavier Maassen rest er nu weinig tijd om te relaxen, want volgend weekend start hij alweer in de tweede meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens de uiterst populaire Jumbo Racedagen.

De 24 uur van de Nürburgring was aan de 46ste editie toe en zoals altijd was het weer een onwaarschijnlijke race. 210.000 toeschouwers, zon op zaterdag, zware regen en mist op zondag, snelle en trage deelnemers, ongevallen en incidenten: de ingrediënten waren weer aanwezig om de bijnaam van de race ‘De Groene Hel’ alle eer aan te doen.

Maassen: “Rondes één per één foutloos afwerken

Xavier Maassen: “En daarom hadden wij vooraf afgesproken om niet in de val van de overhaasting te trappen… We zouden onze wedstrijd rijden en kwamen overeen, samen met de ingenieur, eigenlijk gewoon de ronden één na één foutloos af te werken. Als iedereen dat deed, dan maakten we een kans op het podium en waarom niet de zege. Nu is dat niet het enige, want naast een sterke strategie heb je ook een zeer goed team nodig en een wagen die je niet in de steek laat. Ook die voorwaarden werden vervuld. Ons team deed echt alles om ons in iedere pitstop zonder één seconde tijdverlies telkens weer de baan op te sturen en tja, de Porsche 911… een legendarische wagen die gewoon schitterend is om mee te racen en uitermate betrouwbaar blijft. Racen met Porsche is en blijft iets bijzonder. Ik hou echt van die wagen en kan nu al zeggen dat ik waarschijnlijk nog een 24-uursrace met de 911 ga rijden, maar daar volgt later meer nieuws over. Terug naar de Nürburgring, ik wil vooral ook mijn teamgenoten bedanken, Joe Foster, Charles Espenlaub en Charles Putman, die me de kans boden om met hen dit schitterende sportieve en menselijke avontuur af te werken. Ik heb genoten van iedere seconde, dit is een overwinning die zeker een speciale plek krijgt, en weer één in een 24-uursrace. Ik hou enorm van dit werk!

Volgend weekend racet Xavier Maassen in de DVB Racing Porsche 911 GT3 Cup dus op Circuit Zandvoort, in de derde en vierde race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de lage landen. Maassen gaat er op zoek naar een nieuwe zege en waarom ook niet de leiding in het kampioenschap.

(persbericht)

 

Kalender 2018

15-4 Qualifying Race 24h Nürburgring
19-4 Testday Porsche GT3 Cup Challenge Spa-Francorchamps
5-5 FIA World Endurance Championship Spa-Francorchamps
12-5 24h Nürburgring Nürburgring
21-5 Jumbo Racing Days by Max Verstappen Circuit Park Zandvoort
10-6 Porsche Racing Days Circuit Park Zandvoort
28-7 Total 24 Hours of Spa Spa-Francorchamps
11-8 24 uur Zolder Circuit Zolder
16-9 FIA Truck Grand Prix Circuit Zolder
14-10 FIA GT4 Series Circuit Paul Ricard

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Wat doet Xavier Maassen in corona-tijden?
Ring 24: Olivier Muytjens zeer tevreden met tweede plaats SP3
Porsche Carrera Cup Benelux: Xavier Maassen op zoek naar derde titel
De eindejaarsround-up: Xavier Maassen