Home > #Hoofdnieuws > De Ridder klaar voor World RX België

De Ridder klaar voor World RX België

In Zweden op het bekende Holjes rallycrosscircuit was er dit weekend de openingsmanche van het RallyX Nordic kampioenschap, dat bestaat uit enkele categorieën zoals de Supercarscategorie en de RX2-klasse. Om zich optimaal voor te bereiden, ging Guillaume de Ridder in de RX2 klasse van start. En hoe…

Tijdens de vrije trainingen liet Guillaume al opmerken. Met een eerste en tweede tijd in de twee trainingen stond hij meteen aan de top van de tabellen. Vol energie begon hij aan de tweede dag in Holjes. Na zijn gemiste start in Q1, plaatste De Ridder toch nog zijn Ford Fiesta RX2 op de eerste plaats.

De tweede kwalificatie verliep minder. Door contact met een andere rijder moest Guillaume blij zijn met een twaalfde plaats, maar hij behield toch de leiding in het voorlopig klassement. In Q3 was hij derde, hij begon zo zijn halve finale vanaf de pole positie, die won hij knap voor enkele concurrent die Guillaume in Mettet terug ontmoet.

In de finale toonde de Ridder dat hij helemaal klaar is voor de World RX in België. Hij bezorgde zijn nieuw team Olsbergs MSE de eerste plaats. De Zweed Linus Östlund was tweede voor Glenn Haug op drie. Bij de Supercars ging de winst naar Thomas Bryntesson die we in België ook aan het werk zullen zien bij het Europese rallycross. Lukas Walfridson (P2) en Mats Öhman (P3) mochten mee op het podium.

Het is de allereerste overwinning van Guillaume in de rallycross,. Waar hij vorig jaar een paar keer heel dicht bij de overwinning kwam, is het in 2018 al zover. Wie weet is zijn zege een voorbode voor de toekomst…

Volgend weekend kan u komen supporteren voor de Ridder en de andere Belgen op het circuit Jules Tanchey.

Tekst: Lorenz Deschuyttere
Foto’s © RallyX Nordic Facebook – Olsbergs MSE Facebook

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium