Home > #Hoofdnieuws > Toyota gunt Alonso debuutzege in Spa

Toyota gunt Alonso debuutzege in Spa

Toyota heeft zonder problemen de Total 6 Hours of Spa gewonnen en liet Fernando Alonso bij zijn debuut als winnaar over de streep rijden. De Japanse constructeur behaalde in Spa bovendien een dubbel. Voor Alonso is het zijn eerste overwinning sinds de Grote Prijs van Spanje in 2013.

De #7 van Mike Conway, José Maria Lopez en Kamui Kobayashi vertrok de race vanuit de pits maar naderde in de slotfase nog tot op anderhalve seconde van de winnende zusterwagen. In de #8 reden Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi verdiend naar de overwinning.

De strijd om de derde plaats was behoorlijk spannend. Rebellion Racing en SMP Racing gingen met elkaar in duel, maar Matevos Isaakyan ging in de #17 BR1 zwaar van de baan op de Raidillon en zo finishte de #1 Rebellion RB13 van André Lotterer, Neel Jani en Bruno Senna op de derde plek. De tweede wagen van het team was goed voor de vierde plek, gevolgd door de ByKolles en de tweede bolide van SMP Racing.

Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola en Roman Rusinov wonnen met hun G-Drive Oreca oververdiend de LMP2-categorie, met bijna een halve minuut voorsprong op de Oreca van Jackie Chan DC Racing, met onder meer Ho-Pin Tung achter de knoppen.

GTE adembenemend

De echte koers werd evenwel gereden in de GT-categorieën. Ford, Porsche en Ferrari legden elkaar het vuur aan de schenen in LMGTE Pro en na een eerdere crash voor de #67 Ford ging de overwinning naar de zusterwagen van Olivier Pla, Stefan Mücke en Billy Johnson.

Michael Christensen en Kevin Estre scoorden met de Porsche #92 een knappe tweede plaats, terwijl de Ferrari van Davide Rigon en Sam Bird na een laat duel met de tweede Porsche de derde podiumplaats veroverde.

Maxime Martin en Aston Martin konden niet overtuigen en onze landgenoot eindigde op de zesde plaats, gevolgd door de tweede wagen van het team.

In LMGTE Am kreeg Aston Martin Racing het op het einde van de race nog aan de stok met de klantenwagen van TF Sport, maar uiteindelijk trokken Pedro Lamy, Paul Dalla Lana en Mathias Lauda het laken toch opnieuw naar zich toe. De Aston van Salih Yoluc, Euan Hankey en Charles Eastwood moest na een sterke eindfase vrede nemen met de tweede plaats.

De volgende wedstrijd in het FIA World Endurance Championship is uiteraard de 24 Uur van Le Mans op 16 en 17 juni.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 2 met Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie