Home > #Hoofdnieuws > Wie wint er op de Canarische eilanden?

Wie wint er op de Canarische eilanden?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Dit weekend gaat het Europese kampioenschap rally naar zijn tweede eiland verplaatsing. De Canarische Eilanden deze keer. Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) haalde een klinkende overwinning op de Azoren en gaat als leider naar de Spaanse eilandengroep. Maar in totaal staan er aan de start van deze rally 23 R5-wagens. Het zal dus allesbehalve een gezondheidswandelingetje worden voor wie de zege ambieert!

Maar de tegenstand zal ook deze keer niet min zijn. De Letse Rus Nikolay Gryazin kan met zijn Skoda Fabia R5 een tegenwicht vormen voor Lukyanuk, ook al is zijn eerste objectief de zege in de Junior Under 28 klasse (waar de rijders R5 machines kunnen gebruiken). Hij maakte zijn ambitie al duidelijk met een besttijd in de shakedown. Een andere zegekandidaat kan de Brit Chris Ingram (Toksport ŠKODA Fabia R5) worden. En dan zijn er natuurlijk de oude vijanden van de Rus, zoals Bruno Magalhães (ARC Sport Fabia), Dávid Botka,(Skoda Fabia R5) en vooral nog Europese veteraan Jan Černý, aan het stuur van een Fiesta R5 van de Tsjechische automobielfederatie ACCR. Daarbij komen nieuwe uitdagers zoals voormalig Pools kampioen Grzegorz Grzyb, Oostenrijks kampioen Hermann Neubauer (wel met zijn reserve Ford Fiesta R5) en misschien wel de gevaarlijkste van al: ex-WRC rijder Eyvind Brynildsen in de Autotek Motorsport Ford Fiesta R5.

Eén eenzame Belg aan de start: Bjorn Degandt zit opnieuw in het corijderstoeltje naast Albert Von Thurn Und Taxis in de Skoda Fabia R5 van het Baumschlager Rallye & Racing Team. Zij lieten een vierde tijd noteren in de shakedown.

Volop strijd in ERC U27

Ingeval de toppers in de problemen raken is er een hele waslijst aan kandidaten voor het podium. Zo zijn er de Hyundai i20 R5 van thuisrijder José Suárez en de geroutineerde Pool Aleks Zawada, de Duitse kampioen Fabian Kreim (ŠKODA AUTO Deutschland), Pierre-Yves Loubet (Team OSCARO Hyundai) en Laurent Pellier (PEUGEOT Rally Academy). Het veld wordt aangevuld met de concurrenten voor de ERC Junior U27, de jonge wolven in R2 machinerie, zoals Dominik Brož (ACCR Fiesta R2), Tom Kristensson en Mārtiņš Sesks (in hun ADAC Opel Adams) en de Peugeot 208 R2’s van het Saintéloc Junior Team met de Finse belofte Miika Hokkanen, de Britse Catie Munnings en de sterke Simon Wagner. Ook van de Spanjaard Efrén Llarena (Opel Adam) wordt veel verwacht. Hij begint hier zijn campagne, een prijs na het winnen van het Spaanse BECA R2 kampioenschap.

Deze namiddag staat de kwalificatieronde op het programma. Na de ceremoniële start vanavond gaat de rally in alle ernst verder met acht proeven op vrijdag. Na nog zes proeven op zaterdag zal de winnaar van de Rally van de Canarische Eilanden editie 2018 gekend zijn.

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan