Home > #Hoofdnieuws > Weergaloze Lessennes mist WTCR-pole in Hongarije

Weergaloze Lessennes mist WTCR-pole in Hongarije

Benjamin Lessennes (Honda) deed het opnieuw uitstekend tijdens de tweede kwalificatiesessie voor de World Touring Car Cup op de Hungaroring. De Belg start zondag als vijfde in de derde en laatste race van het weekend, terwijl enkele thuisrijders beide wedstrijden vanaf pole position starten.

Lessennes stootte knap door naar het derde en laatste kwalificatiegedeelte maar kwam te laat aan de start en kreeg de zwarte vlag. Daardoor start hij de derde race van het weekend wel nog steeds knap als vijfde. België heeft er in ieder geval een toerwagentopper bij en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

De snelste in de shoot-out was uiteindelijk thuisrijder Nortbert Michelisz, die met zijn Hyundai zijn teamgenoot Gabriele Tarquini achter zich hield.

Kwalificatiesysteem

De grid voor de tweede race eerder op de dag is gebaseerd op de top-10 van het tweede kwalificatiegedeelte. De rijder met de tiende tijd start op pole en dat is in dit geval nog een thuisrijder, namelijk Dániel Nagy (Hyundai). Een andere Hongaar, Attila Tassi (Honda), staat mee op de eerste rij.

Fred Vervisch en Denis Dupont starten met hun Audi van Comtoyou Racing op de laatste rij.

Update: Na afloop van de kwalificaties zag Attila Tassi zijn tijden geschrapt. Iedereen schuift in Q2 zo een plaatsje op, waardoor Rob Huff en dus niet Dániel Nagy dankzij een tiende tijd op pole vertrekt in de eerste van twee wedstrijden op zondag.

Foto © WTCR

You may also like
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
Belcar 2023: met AC Motorsport
WRC Monte-Carlo – Martijn Wydaeghe: “Wij willen voor de titel meevechten”