Home > #Hoofdnieuws > Geen geluk voor het RACB National Team

Geen geluk voor het RACB National Team

Het zit voorlopig niet mee voor Guillaume de Mévius, de rallyrijder in de kleuren van het RACB National Team. Na de chrashes in Spa en tijdens de testen in Corsica, ging het ook in Namen goed fout. Het lijkt wel of sinds Thierry Neuville de rallyrijders van het nationale team vervloekt zijn…

Gino Bux en Kevin de Maerschalck gingen Guillaume de Mévius voor, in de voetsporen van Thierry Neuville, maar ook zij braken niet op internationaal niveau door. De redenen zijn divers, naar gelang de gesprekspartner, maar hoe dan ook, het mag niet weer foutlopen…

Guillaume de Mévius en Louis Louka zullen de finish van de Rallye de Wallonie vandaag dus niet halen. Al in de zevende klassementsrit op zaterdag liep het dus grondig fout. “Bij het uitkomen van een bocht kon ik niet vermijden dat we achterstevoren draaiden”, legt de rijder van de Peugeot 208 T16 uit. “We raakten de berm, wat de radiator doorboorde. Zonder water in de motor was het beter om het daarbij te laten.” Echt een diepe analyse is het niet. “We zitten duidelijk in een fase waar de dingen gewoon niet lukken”, stelt Wim Doms, woordvoerder van Peugeot België-Luxemburg. “We zullen niet met de vinger wijzen, wel alle elementen rustig analyseren om nadien met een schone lei te kunnen herbeginnen.”

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50