Home > #Hoofdnieuws > Verschueren wint Wallonie

Verschueren wint Wallonie

Regerend Belgisch kampioen rally Vincent Verschueren heeft de 4de manche van het Belgian Rally Championship gewonnen. De Oost-Vlaming doet in zijn Skoda zo een goed zaak in de titelstrijd. Hij haalde het uiteindelijk voor Cedric Cherain, die in de eindfase nog druk uitoefende, maar Verschueren was te sterk.

Cédric Cherain leek zondag nog een gooi te doen naar de zege, maar hij moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Ik liet de motor afslaan bij de start van de proef van Bois-de-Villers en een lekke band zondagmiddag in Crupet zorgde ervoor dat ik achteraan met een stick en een regenband moest rijden op de proef van Naninne. De balans van de wagen was helemaal verstoord. Er zat meer in, maar uiteindelijk doet het deugd om na twee crashes nog eens aan de finish te staan. We hebben een paar keer exact dezelfde tijd gereden als Vincent Verschueren. Het was hard tegen onzacht, maar wel plezant.”

Adrien Fernémont werd, net als de top-2 in een Skoda derde. Hij reed sterk maar moest afhaken toen het weer droger werd. “Ik kon kiezen voor twee regenbanden achteraan en slicks vooraan, maar ik gokte op vier regenbanden. Het was helaas te droog. Ik ben wel tevreden over de tijden die we gereden hebben. Het was fantastisch om vrijdagavond de eerste etappe van mijn thuisrally als leider af te sluiten…”

Collard en Bedoret maakten er een complete Skoda top 5 van.

Bij de GT’s was Patrick Snijers oppermachtig. Hij sloot de wedstrijd zelfs op een onverhoopte zesde plaats af, nadat de Nederlander Edwin Schilt drie plaatsen verloor door een lekke band op de voorlaatste proef. Toch weer een straffe prestatie van de 60-jarige Patrick Snijers, die in 1984 de allereerste editie van de Rally van Wallonië won, ook met een Porsche 911.

Verder is ook de mooie achtste plaats van Jonas Langenakens in een Mitsubishi zeker het vermelden waard, net als de zege van Grégoire Munster bij de juniors.