Home > #Hoofdnieuws > Hamilton zegeviert na ware thriller in Baku!

Hamilton zegeviert na ware thriller in Baku!

De Formule 1 heeft de kijkers voor het tweede raceweekend op een rij verwend. Lewis Hamilton schreef na een absolute thriller de Grote Prijs van Azerbeidzjan op zijn naam en doet een goede zaak in het kampioenschap.

Sebastian Vettel (Ferrari) domineerde vanaf pole het grootste deel van de race, terwijl zijn teamgenoot Kimi Raikkonen in de tweede bocht een aanrijding had met de Force India van Esteban Ocon. Ook Williams-rijder Sergey Sirotkin en de Mclaren van Fernando Alonso deelden in de klappen en de Safety Car moest meteen uitrukken.

Voor Raikkonen was dat het sein om zijn ultrazachte banden in te wisselen voor de zachte variant, terwijl zijn teamgenoot Vettel vooraan alles onder controle hield. De andere toppers reden een erg lange stint op de superzachte band en wachtten tot een eventuele Safety Car op het einde van de race om hun verplichte pitstop af te werken.

Drama voor Red Bull

En die Safety Car kwam er en wel na een aanrijding tussen Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Die laatste reed in de remzone voor de eerste bocht in op zijn teamgenoot en schakelde Red Bull zo zelf volledig uit.

Vettel was op dat moment al van banden gewisseld en Bottas had de leiding in de race overgenomen met zijn Mercedes. Hij wachtte op de tussenkomst van de Safety Car en won zo veel tijd in de pits, om uiteindelijk als leider het laatste deel van de race aan te vatten. Bij de herstart schoot Vettel in een poging om voorbij Bottas te gaan rechtdoor. De Duitser zakte terug naar de vierde plaats, achter Mercedes-rijders Hamilton en Bottas en de Ferrari van Raikkonen.

Lekke band

Bottas leek op weg naar de zege maar kreeg in de absolute slotfase af te rekenen met een lekke band. De Fin viel uit en zo ging de overwinning naar Hamilton, gevolgd door Raikkonen en Force India-rijder Sergio Perez. Die laatste was voorbij Vettel gegaan en de Duitser kwam daardoor niet verder dan de vierde plaats. Carlos Sainz finishte met zijn Renault als vijfde, gevolgd door de Sauber van Charles Leclerc, de Mclaren van Fernando Alonso, de Williams van Lance Stroll, onze landgenoot Stoffel Vandoorne (Mclaren) en de Toro Rosso van Brendon Hartley.

Vandoorne scoorde zo alsnog twee punten na een erg zwakke race van Mclaren. Hartley en Leclerc scoorden de eerste punten uit hun carrière.

In de WK-tussenstand neemt Lewis Hamilton de leiding met vier punten meer dan Vettel. Ferrari scoorde in tegenstelling tot Mercedes en Red Bull Racing met beide wagens punten en blijft leider bij de constructeurs.

Foto © Mercedes

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium