Home > #Hoofdnieuws > Mist en regen voor tweede dag in Argentinië, Tänak leidt

Mist en regen voor tweede dag in Argentinië, Tänak leidt

In Argentinië begint de Est Ott Tänak als leider aan de tweede dag van de vijfde WK-manche van het seizoen. In zijn Toyota leidt hij na acht proeven, voor Kris Meeke (Citroën + 22,7 seconden) en Thierry Neuville (+28,6 seconden).

Tänak maakte in de eerste proef op vrijdag een kleine fout, “een kleine spin, maar er was toch iets in de stuurinrichting geraakt”, zou hij later vertellen, “maar de auto doet het hier verder heel goed.” Zijn dichtste achtervolger Meeke zou op het einde van de dag nog lek rijden, wat maakt dat Tänak nu met meer dan 20 seconden bonus leidt op de Noord-Ier in de Citroën. Thierry Neuville rijdt een verstandige race en klom gestaag naar de derde plek op. Ogier deed het omgekeerd, startte sterk, maar viel dan terug naar de vijfde plaats, uiteraard klagend over zijn positie op de weg…

Zaterdag wordt een heel andere dag, met lagere temperaturen, regen en mist. Er staan twee lussen van drie ritten op het menu, met tussendoor een korte showproef. Alles samen wordt er 146,88 kilometer tegen de chrono gereden.

Stand na dag 1

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 1hr 30min 38.6sec
2. K Meeke / P Nagle GBR Citroën C3 + 22.7sec
3. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 28.6sec
4. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 + 29.5sec
5. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 36.4sec
6. C Breen / S Martin IRE Citroën C3 + 41.2sec

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender