Home > Electric > Parijs goes green op zaterdag

Parijs goes green op zaterdag

Op zaterdag is het tijd voor de E-prix van Parijs, de tweede Europese wedstrijd van het Formule E-seizoen. De stad van de liefde maakt plaats in haar straten voor de elektrische eenzitters die erdoor zullen razen. Bij het organiseren van een E-prix komen echter heel wat wat voorbereidingen kijken…

6 dagen en 1500 werkers waren nodig om de 1125 muren van 4 meter hoog en de 13 km barrières te plaatsen. De stad organiseert ook een soort van trackmoment voor de race. Eigenaars van een elektrische wagen kunnen zich inschrijven om de volledige toer te doen, momenten voor de elektrische eenzitters zich eraan wagen.

De Parijse organisatoren ambiëren in het kader van de elektrische race extra te letten op hun ecologische voetafdruk. Een nultolerantie voor afval tijdens het volledige evenement is hun manier om dat te bereiken.

Foto © Formula E

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend