Home > Circuit > Belgische stemmen voor WTCR in Hongarije

Belgische stemmen voor WTCR in Hongarije

Dit weekend komen Denis Dupont, Frédéric Vervisch en Benjamin Lessennes in actie op de Hungaroring voor de tweede manche van WTCR. De eerste twee doen dat met een Comtoyou Audi RS3 LMS, Lessennes met een Honda Civic Type R TCR van Boutsen Ginion.

 Denis Dupont, Comtoyou Audi RS3 LMS: Ik ben heel blij dat ik in actie kan komen op een omloop die ik ken. Heel wat anders dan in Marrakech, waar ik alles nog moest ontdekken. Ik kan na een twee testdagen bevestigen dat het 4,81 km lange tracé inderdaad heel bochtig is! Het zal niet eenvoudig worden om in te halen. Ook hier zijn de kwalificaties dus heel belangrijk. Ik had dit niveau van tegenstanders wel verwacht. We zitten tenslotte in een kampioenschap van wereldniveau! Door in dit sterke startveld te rijden, kan ik vooruitgang boeken. Wat me vooral opviel tijdens de eerste meeting in Marrakech is hoe weinig tijd er eigenlijk is. Vrije trainingen, kwalificaties, races: alles volgt elkaar tegen een hels tempo op. In de races zal het ook belangrijk worden om over een goede fysieke conditie te beschikken. In de cockpit kan het immers heel warm worden…”

Benjamin Lessennes, Boutsen Ginion Honda Civic Type R TCR: “Ik heb veel geleerd tijdens de vorige meeting in Marrakech. Deze keer in Hongarije ben ik er zeker van dat ik hoger kan finishen. Het gaat namelijk om een meer traditioneel circuit.”

You may also like
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend