Home > #Hoofdnieuws > De Porsche 919 Hybrid Evo demonstreert tijdens de 25 Hours VW Fun Cup!

De Porsche 919 Hybrid Evo demonstreert tijdens de 25 Hours VW Fun Cup!

Porsche Motorsport en Kronos Events hebben een prachtig cadeau voor de Belgische autosportliefhebbers! Tijdens de 25 Hours VW Fun Cup, die plaatsvindt in Spa-Francorchamps op 6, 7 en 8 juli, zal de constructeur uit Stuttgart zijn Porsche 919 Hybrid Evo in het kader van een afscheidstournee voorstellen aan het publiek.

De Porsche 919 Hybrid was het wapen voor de terugkeer van Porsche bij de prototypes in 2014, en is een van de meest technologische, maar ook een van de meest succesvolle wagens uit de moderne autosport. Van 2015 tot 2017 won de bolide driemaal de 24 Uur van Le Mans (waardoor het record van het merk op maar liefst negentien overwinningen komt te staan) en niet minder dan zes wereldtitels: drie bij de Constructeurs, drie bij de Rijders.  

Naar het voorbeeld van elke grote ster, kon de Porsche 919 Hybrid het toneel niet verlaten zonder een laatste keer zijn fans te groeten. Daaruit ontstond het idee voor een afscheidstournee, en dat bovendien met een wagen die verlost is van bepaalde reglementaire beperkingen en zo zijn volledige potentieel kan tonen. Het resultaat is een absoluut ronderecord voor de Porsche 919 Hybrid Evo, afgelopen maandag 9 april op het circuit van Spa-Francorchamps. Neel Jani legde de 7,004 kilometer af in 1’41’’770, sneller dus dan de chrono neergezet door Lewis Hamilton tijdens de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van België Formule 1 2017. De gemiddelde snelheid van 245,61 km/u is duizelingwekkend!

Porsche Motorsport heeft afgelopen donderdag de kalender van de afscheidstournee bekendgemaakt op zijn website en de fans zullen in de wolken zijn dat Spa-Francorchamps opnieuw op het programma staat, meer bepaald op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. In het kader van de 25 Hours VW Fun Cup organiseert Porsche Motorsport niet alleen enkele demonstraties, Het zal de wagen tentoonstellen in de paddock en de fans zullen de acteurs kunnen ontmoeten die van deze Porsche 919 Hybrid een legende hebben gemaakt!

Kortom, een uitstekende reden om 6, 7 en 8 juli in uw agenda aan te kruisen en zo getuige te zijn van dit uitzonderlijke moment. Afspraak in Spa-Francorchamps!

(persbericht)