Home > #Hoofdnieuws > Zege voor Postiglione-Basz, Lagrange in top tien Lamborghini Super Trofeo

Zege voor Postiglione-Basz, Lagrange in top tien Lamborghini Super Trofeo

Vito Postiglione en Karl Basz hebben de tweede race van de Lamborghini Super Trofeo gewonnen in Monza met hun #44 Imperiale Lambo. Op de tweede plaats eindigde de #3 van Bonaldi met Kevin Snoeks en James Pull. De winnaars van gisteren, Van Uitert en Altoe, vervolledigen het podium met hun #5 Antonelli Lamborghini. Niels Lagrange en Frederik Schandorff brachten de #26 van Leipert Motorsport naar de tiende plaats.

Postiglione finishte met voorsprong als eerste, hij had in de laatste ronde bijna twintig seconden op zijn dichtste achtervolger. De race kende enkele incidenten, maar in vergelijking met de eerste race van het weekend verliep alles net iets vlotter. Waar gisteren meer dan vijf wagens uitviellen door brandstofproblemen, gebeurde dat vandaag namelijk niet.

Het zag ernaar uit dat Kujala (#32) op de derde plaats zou finishen, maar hij veroorzaakte twee incidenten en kreeg net voor het einde van de race vijftien seconden straftijd. Hij verloor daardoor zijn podiumplaats.

De race van Lagrange en Schandorff

Frederik Schandorff startte vanaf de zestiende plaats met de #26 Leipert Lamborghini. Hij reed op een comfortabele twaalfde plaats wanneer de safety car net voor de pitstops de baan op kwam, na een indicent met de #53. Het team besloot zo laat mogelijk de verplichte pitstop af te werken. Lagrange nam het stuur over en gaf de wagen uiteindelijk af op de tiende plaats. Geen brandstofproblemen deze keer en dus een top tienplaats voor de enige Belg in de Lamborghini Super Trofeo!

Ik ben heel tevreden met de tiende plaats algemeen en de zesde in de Pro-klasse. Het enige minpuntje was dat ik last had van serieuze vibratie tijdens mijn stint, nadat gewichtjes uit de velgen zijn gevallen door de warmte. Frederik heeft ook uitstekend gereden, hij maakte in zijn eerste ronde al vier plaatsen goed. Het is een top team en we kijken uit naar de volgende manche van de Super Trofeo!” aldus een enthousiaste Niels Lagrange.

Foto © Squadra Corse Lamborghini Facebook

You may also like
Circuit: Super Trofeo Europa begint op circuit van Misano
E-circuit: Leipert Motorsport start met een eSports team
Circuit: kalender Lamborghini Super Trofeo overhoopgehaald
GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen