Home > Rally > Divers > Zege in Qatar voor Tom Colsoul!

Zege in Qatar voor Tom Colsoul!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Na de laatste proef van de de Qatar rally verwachtte iedereen Nasser Al-Attiyah en de Overdrive Toyota Hilux als winnaars aan de finish. Maar waar was Nasser Al Attiyah in het klassement?

Nergens te bekennen dus… En zo werden Jakub Przygonski en onze landgenoot Tom Colsoul op de Mini X-Raid de winnaars van deze Qatar Cross-Country Rally. Ergens in de woestijn stond Nasser Attiyah, met een kapotte motor. “Dit is racen“, sprak de thuisrijder. “Dit is een nieuwe wagen en enkele dagen geleden hadden we een klein probleempje met de motor, maar we konden doorgaan. En vandaag ging plots het lampje van de oliedruk aan. We stopten de wagen onmiddellijk. Ik geloof dat er nog 210 km te gaan waren.

Ook voor Przygonski en Colsoul kwam het als een verrassing. “Dit is een speciale overwinning“, zei een emotionele Colsoul. “Twee jaar geleden verloor ik hier een familielid [n.v.d.r. Jurgen Damen, de man van Tom’s nicht]. Winnen in deze rally, die gekend staat als de moeilijkste op de kalender wat navigatie betreft, is iets speciaal. Ik ben maar een gewone jongen en hier komen rijden en de besten in de wereld verslaan, geeft een goed gevoel.

Na het uitvallen van Al-Attiyah eindigde de Rus Vladimir Vassilyev met de G-Energy Team Mini op de tweede plaats en de Saoudi Yasir Seaidan redde de meubelen voor Overdrive met een podiumfinish.

In de tussenstand voor de wereldbeker leiden Przygonski en Colsoul nu ook met 114 punten, voor de Tsjech Prokop (113 punten) en Vladimir Vassilyev (111 punten). De volgende wedstrijd is in Kazachstan, van 27 mei tot 2 juni.

(foto: qatarcrosscountry.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan