Home > #Hoofdnieuws > Succesvolle Formule E tests voor BMW in Calafat!

Succesvolle Formule E tests voor BMW in Calafat!

Volgend jaar schakelt BMW twee wagens in voor de Formule E. Deze week legde de constructeur succesvolle test af met hun BMWE iFE.18 in Calafat, Spanje. Het was Bruno Spengler, DTMkampioen in 2012, die achter het stuur van de 100% elektrische wagen plaatsnam. BMW ontwikkelde de aandrijflijn van de wagen volledig zelf.

De test is uitstekend verlopen. We hebben veel tijd op de baan gespendeerd. Wanneer we toch een probleempje opmerkten, waren die steeds snel opgelost. In een project dat zo nieuw is als dit, zijn de eerste tests vooral om ervaring op te doen, dus dat hebben we gedaan! Voor mij als rijder is het heel speciaal om aan de ontwikkeling van zo’n wagen mee te mogen werken”, vertelt Bruno Spengler.

Voorlopig, in seizoen vier van Formule E, is BMW de officiële ‘Vehicle Partner’. Dat betekent dat hun i8 als safety car dient, en de i3 als medical car. De X5 xDrive 40e is in dienst als rescue car. Volgend seizoen versterkt het partnership tussen BMW en Formule E omdat wanneer BMW als constructeur aan Formule E deelneemt.

Foto © BMW Motorsport

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend