Home > #Hoofdnieuws > Drie vragen aan Hans Thiers

Drie vragen aan Hans Thiers

Op 7-8 april won de Norma M20 FC van Scuderia Monza de openingsmanche van de Belcar. Het waren Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonck en Hans Thiers die de prototype naar de zege reden. Wij spraken met de ambitieuze Hans Thiers over dit seizoen van de Belcar. 

Wat zijn je ambities voor de drie uur van Spa-Francorchamps op 2-3 juni?

Winnen uiteraard. Mijn broer Frank komt terug en Jeffrey rijdt die race niet mee. Gilles Magnus, Frank en ik rijden dus. Bij een van de concurrerende Norma komt Frédéric Vervisch terug. Dat zal de moeilijkheidsgraad voor ons wel wat verhogen. We hebben een goede slag geslaan met de wagen in Zolder, maar het is afwachten hoe het in Spa zal zijn. Deze keer is weer een normtijd van 2’20”. We gaan er minder last van hebben want je kan in Spa makkelijker inhalen dan in Zolder… Het is sowieso de bedoeling om de tweede manche in de Belcar te winnen, maar een tweede en derde plaats zijn ook niet slecht.

En wat hopen jullie voor het hele seizoen?

We gaan natuurlijk zo veel mogelijk winnen. Ik denk dat dat zeker mogelijk is na onze resultaten van vorig jaar, waar we de de 24u van Zolder hebben gewonnen met een Norma die al zes jaar probeert om die race te winnen.

Hoe verloopt de samenwerking met je nieuwste teamgenoot Gilles Magnus?

Gilles reed vorig jaar zijn eerste race in de Belcar bij ons als vervanger. We hebben hem een beetje geholpen bij zijn overgang van de typische eenzitters naar een ander soort racen en dat was uiteraard de ideale springplank voor hem om een race te rijden in de Blancpain GT Series Sprint Cup in Zolder met Audi en WRT. Maar nu moet hij nog wat ervaring opdoen. Hij heeft af en toe nog wat last van jeugdig enthousiasme. Hij focust altijd op zo snel mogelijk rijden. Gilles doet dat heel goed en is zeker een opkomend talent, een leuke additie voor ons rijdersteam!

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters