Home > #Hoofdnieuws > Dries Vanthoor scoort eerste punten in ADAC GT MASTERS

Dries Vanthoor scoort eerste punten in ADAC GT MASTERS

Naast de Blancpain GT Sprint en Endurance Series en de Intercontinental GT, rijdt Dries Vanthoor dit seizoen ook de zeer hoog aangeschreven ADAC GT MASTERS. Dat kampioenschap kende dit weekend zijn première voor het seizoen 2018 en dat in Oschersleben, op de grens van het voormalige West- en Oost-Duitsland. Vanthoor racet er uiteraard met een Audi R8 LMS van het Duitse EFP by TECE en zijn teamgenoot is de Duitser Florian Spengler. Op het programma staan zeven raceweekends, waarvan het eerste vooral een stevig leerproces is geworden. Vanthoor en Spengler behaalden op zondag wel een mooie negende plaats, in een totaal deelnemersveld van maar liefst 35 GT3’s. De volgende afspraak voor Dries Vanthoor is de eerste manche van de Blancpain GT Endurance Series, volgend weekend in Monza.

De kwalificaties in de ADAC GT MASTERS zijn mogelijk de moeilijkste oefening die ik ooit heb afgewerkt”, aldus Dries Vanthoor. “De teams mogen geen bandenwarmers gebruiken en daardoor kom je met erg koude banden de piste op. Je hebt dan drie à vier ronden om die banden op temperatuur te krijgen en dan heb je exact één ronde om het uiterste uit je rubber te halen. Het minste verkeer dat je dan in je snelle ronde hebt, kost je heel wat plaatsen. En dan is Oschersleben nog een moeilijke omloop om in te halen, dus ja, dit was een evenwichtsoefening. Ik kon uiteindelijk de tiende tijd neerzetten in mijn kwalificatiesessie op zondag en alles bijeen was dat goed, maar ik denk dat in optimale omstandigheden een top vijf was mogelijk geweest. Kijk naar Florian, die na wat pech op zaterdag zomaar 28ste stond…

Racen…

Ieder weekend van de ADAC GT MASTERS bestaat uit twee wedstrijden van zestig minuten. “Korte races, een piste waar je moeilijk kan inhalen en wagens en rijders die enorm aan elkaar gewaagd zijn”, weet Dries Vanthoor. “Op zaterdag was een 21ste plek dan ook het beste wat mogelijk was, na onze kwalificatie op de 28ste plaats. Op zondag hebben we eigenlijk wel een sterke race gereden. Je moet weten dat EFP by TECE een jong team is en dat niemand ons meteen vooraan verwachtte, zeker binnen de hiërarchie van de Auditeams. We werden negende algemeen, tweede Audi en dat is gewoon uitstekend werk van het hele team. Ik ben trouwens bijzonder onder de indruk van het hele gebeuren hier in de ADAC GT MASTERS. Het is echt een bijzonder hoog niveau en we hebben dit weekend al veel geleerd en onze eerste punten gescoord! Ik kijk heel erg uit naar de rest van het seizoen, maar ook naar de start volgend weekend van de Blancpain Endurance Series.”

De Blancpain Endurance Series starten met een race van drie uur op zondag. Dries rijdt er in een WRT Audi R8 LMS samen met Christopher Mies en Álex Riberas

(persbericht)

Foto © ADAC GT Masters

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open