Home > Circuit > Mercedes primus op de Ring

Mercedes primus op de Ring

Op de Nürburgring stond afgelopen weekend de kwalificatierace voor de 24 Uur van de Ring op de agenda. Na de zeges van Porsche en BMW in VLN, was het nu aan de Mercedes-AMG GT3 van AMG Team Black Falcon om de wedstrijd zegevierend af te ronden.

Yelmer Buurman, Thomas Jäger en Jan Seyffarth hadden na 41 ronden 2,1 seconde over op de BMW M6 GT3 van Nick Catsburg en Martin Tomczyk. Daniel Juncadella, Dominik Baumann, Christian Hohenadel en Edoardo Mortara werden in hun AMG GT3 derde. Vermelden we nog de vijfde plaats van de Aston Martin V12 Vantage GT3 van Marco Sorensen, Nicki Thiim, Maxime Martin en Darren Turner, terwijl de eerste Audi R8 LMS, het exemplaar was van Audi Team WRT met Robin Frijns en René Rast op de zesde plek. Xavier Maassen won met zijn Amerikaanse teamgenoten de klasse SP7. De klassieker zelf is voor 12 en 13 mei.