Home > Circuit > Glenn Van Parijs beleeft debuut in Duitse Carrera Cup

Glenn Van Parijs beleeft debuut in Duitse Carrera Cup

Glenn Van Parijs heeft dit weekend met het MRS-GT team zijn vuurdoop in de hoog aangeschreven Duitse Porsche Carrera Cup gekregen. De Limburger, die in Brussel studeert, deed het behoorlijk en blikt na het weekend dan ook eerder tevreden terug.

“Ik ben zeker niet ontevreden, uiteraard gezien het niveau van de Porsche Carrera Cup, dat is onmiskenbaar erg hoog”, vertelt Van Parijs. “Ik moet bovendien zeggen dat Oschersleben geen makkelijk debuut is, want het is hier bijna onmogelijk om in te halen en dus is de kwalificatie dan weer zeer bepalend. Na de startorde is de start uiteraard ook van cruciaal belang. Die miste ik op zondag een beetje, dus zat ik, net als zaterdag, weer vast op een plek aan de poort van de top 10 en dat is tegelijkertijd wat frustrerend en ook bemoedigend. Ik bekijk dit seizoen als een leerjaar en weet ook dat je hier niet van het eerste weekend wedstrijden kan winnen.”

Op 9 en 10 juni rijdt Van Parijs zijn tweede meeting op de Red Bull Ring.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede