Home > #Hoofdnieuws > Zege voor Audi in ADAC GT Masters, Vervisch eerste Belg

Zege voor Audi in ADAC GT Masters, Vervisch eerste Belg

Philip Ellis en Max Hofer hebben hun polepositie omgezet naar de zege in de openingswedstrijd van de ADAC GT Masters met de #5 Phoenix Audi R8 LMS. Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli reden met de #63 GRT Lamborghini Huracan GT3 naar de tweede plaats, net voor de #28 Audi van Kelvin van der Linde en Sheldon van der Linde. De eerste Belg is Frédéric Vervisch met de #3 Aust Audi op de dertiende plaats. 

De top vijf van de seizoensopener in de ADAC GT Masters is er een met vier verschillende constructeurs. Na de eerder vernoemde Audi, Lamborghini en nogmaals Audi, volgen nog de #42 Schnitzer BMW M6 GT3, de #21 ZAKSPEED Mercedes-AMG GT3 en de #99 Precote Herberth Porsche 911 GT3 R.

Belgen buiten top tien

Na de kwalificatie, waar de vier Belgen buiten de top tien eindigden, is dat ook in de race niet anders. Frédéric Vervisch en Nikolaj Rogivue stranden op de dertiende plaats met de #3 Audi. Alessio Picariello en Christopher Mies eindigen op plaats 19 met de #29 Audi. Iets later vinden we de #12 Audi van Dries Vanthoor en Florian Spengler terug op plaats 21. De laatste Belg is Adrien De Leener met Klaus Bachler in de #18 Porsche met een 27ste stek.

Morgen om 9u00 start de kwalificatie voor de tweede race, die later om 13u08 wordt verreden.

UPDATE:

De drie GRT Lamborghini werden na de eerste race gediskwalificeerd wegens een inbreuk tegen het sportieve reglement. Bij die drie uiteraard ook de wagen van Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli die zo hun tweede plaats verloren. De drie Italiaanse sportwagens hadden ingebouwde telemetrie aan boord, wat verboden is. De tweede plaats gaat daardoor naar de broers van der Linde en de derde plaats naar Timo Scheider en Mikkel Jensen in hun BMW.

Foto’s © ADAC GT Masters

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge