Home > Circuit > Sluys-Schouten op pole in Supercar, Lequeux-Uereberecken in Proto & GT Challenge

Sluys-Schouten op pole in Supercar, Lequeux-Uereberecken in Proto & GT Challenge

Ward Sluys en Bas Schouten gaan verder op het elan van vorig seizoen, waarin ze kampioen werden. Ze starten morgen in de eerste race van de Supercar Challenge Benelux vanaf de polepositie met hun BMW M4 Silhouette van JR Motorsport. Het duo zette een chrono neer van 2’26.862. Bij de prototypes was de Ginetta Nissan G57 van Lequeux-Uereberecken het snelst met 2’18.792. De snelste Super GT is de Ferrari 458 GT3 van Geddie-Geddie met 2’22.034.

 De tweede op de startgrid van de Supercar Challenge is het Nederlandse duo Michael Verhagen-Willem Meijer. Met de JR BMW M4 Silhoutte 3.2 hebben ze acht tienden achterstand op de polesitters. Onze landgenoot John De Wilde werd derde met de Speedlover Porsche 911 GT3 Cup, net voor zijn Nederlandse teamgenoot bij Speedlover Roger Grouwels met de Porsche 911 Gen II. Eerste in de SS1-klasse is het Nederlandse duo De Borst-van Oord met de Leon Cupra TCR. In de sport divisie is die eer weggelegd voor onze landgenoten Voet-van den Broeck met hun Traxx Peugeot RCZ Cup, de regerende kampioenen. In SS2 rijdt slechts een wagen mee.

Bij de Prototypes namen slechts tien wagens deel aan de kwalificatie. Na de Ginetta van Lequeux-Ueberecken, volgt de Praga R1T op de tweede plaats. De Praga is tevens de eerste in de CN Divisie. De Norma M230 FC van Leaney-Primrose start vanaf de derde plaats. In Super GT volgen na de Ferrari nog de Mosler MT900R GT3 van Berry van Elk en de Lamborghini Super Trofeo van Oliver Freymuth.

De race start morgen om 15u15 op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto © Supercar Challenge

You may also like
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
Supercar Challenge 2020: John De Wilde verdedigt zijn titel
BEC: drukke tijden voor Ward Sluys