Home > Circuit > 24 Uur van Spa zorgt voor Belgische inbreng met Groupe National

24 Uur van Spa zorgt voor Belgische inbreng met Groupe National

Met de Groupe National zorgt de organisatie van de Total 24 Uur van Spa, SRO, ervoor dat Belgen ook een plaatsje krijgen in de populairste uithoudingsrace van het land. Dit jaar komen vier wagens in aanmerking voor deelname in de Groupe National tijdens de 24 Uur van Spa.

Dit jaar mogen de Porsche 991 Cup, de Ferrari 458 Challenge en de Lamborghini Super Trofeo (tot en met 2017) deelnemen aan de 24 Uur van Spa. Daar komt echter nog een wagen bij: de Marc Cars Ford Mustang V8. Eerder dit jaar nam die wagen al deel aan de 12 Uur van Bathurst, de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge.

Rijkelijke historiek

Vorig jaar zagen we de Porsche 911 Cup van Speedlover winnen in de Cup klasse van de 24 Uur van Spa. De decoratie van de wagen bestond uit bestickering van de Smurfen. Sinds 2001 was er slechts drie keer geen Groupe National geklassificeerd. Voor de volledige erelijst klikt u hier.

Foto © Total 24 Hours of Spa

You may also like
24H Series – Abu Dhabi: winst voor Baron Motorsport, AC Motorsport domineert in TCR
24H Series – Abu Dhabi: Baron Motorsport op pole
24H Series – Abu Dhabi: de tweede van het seizoen
Dubai 24: WRT feilloos door de nacht