Home > #Hoofdnieuws > Maxim Pampel debuteert in NASCAR Whelen Euro Series

Maxim Pampel debuteert in NASCAR Whelen Euro Series

Dit weekend debuteert Maxim Pampel in de NASCAR Whelen Euro Series tijdens het Valencia Nascar Fest. De 23-jarige Antwerpenaar treedt er aan met de #5 Ford Mustang met V8-motor en 450 pk van het Oostenrijkse Renauer Motorsport. De wagen verschilt enorm van zijn Wolf GB08 waarmee hij vorig weekend nog aantrad in Belcar op het Circuit Zolder. Maxim Pampel spreekt over…

… NASCAR na Belcar

“Het is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Bij de testsessies die we afwerkten op de omloop van Brno in Tsjechië was het natuurlijk wat wennen aan de wagen, want die verschilt totaal van de Wolf GB08 waarmee ik het Belcar Endurance Championship afwerk. In het Belcar Endurance Championship is mijn teamgenoot bij Belgium Driver Academy trouwens ook Martin Doubek, net als bij Renauer Motorsport. We werkten vorig weekend de eerste race af en ondanks enkele kleine problemen bij aanvang van de meeting, zijn we best wel tevreden met de zevende plaats die we behaalden. Eigenlijk deden we zelfs beter dan dat, maar een vergissing van mezelf leverde ons 40 seconden straftijd op. Aan het einde van een Safety Car procedure reden we met drie wagens zo goed als volledig naast elkaar. De derde wagen zat voor mij echter verscholen achter de andere en in het gewoel bij de herstart was ik er net vóór bij het overschrijden van de startlijn. Ook al ging het daar maar over enkele centimeters, dan nog had ik de wagen dus onrechtmatig ingehaald en dus nam de wedstrijdleiding een correcte beslissing. Wat dat kampioenschap betreft, is het nu uitkijken naar de volgende meeting in Spa, waar we aantreden met een meer krachtige motor in de Wolf GB08. Maar nu ligt de focus voor Martin en mij de komende dagen dus op het gebeuren hier in Valencia.”

… zijn team

Het team waarvoor we aantreden is het Oostenrijkse Renauer Motorsport. Martin Doubek komt al diverse jaren voor dit team uit, dat kan buigen op een jarenlange ervaring in diverse internationale kampioenschappen zoals Formule 3, Fia Sportscar Championship, Fia GT en natuurlijk ook de NASCAR Whelen Euro Series.

 

… zijn voorbereiding

Ik vertoefde onlangs nog anderhalve week in het ziekenhuis met een klaplong, dus echt optimaal is mijn fysieke voorbereiding niet geweest. En de Ford Mustang is een wagen die wel degelijk de fysieke paraatheid van de rijder op de proef stelt, maar ik beschik natuurlijk wel over een goede basisconditie.

… zijn verwachtingen

Ik voelde me zeer goed in de wagen bij de tests en was blij met het feit dat ik de rondetijden van Martin dicht kon benaderen. Er is logischerwijze nog zeer veel te leren want alles is nieuw voor mij in dit kampioenschap. Ik verwacht dan ook dat ik een leerrijk weekend tegemoet ga en dat we er met het hele team ook wat plezier kunnen aan beleven, want ook dat stuwt een rijder naar betere prestaties!

(quotes en foto’s: persbericht)