Home > Circuit > Meer dan 15.000 toeschouwers in Zolder

Meer dan 15.000 toeschouwers in Zolder

De warmste 8 april sinds 1901, Tom Boonen en Dries Vanthoor aan de start en een voorverkoop die fors hoger lag dan vorig jaar. Circuit Zolder kreeg dit weekend iets meer dan 15.000 bezoekers over de vloer. De opkomst lag 35 procent hoger vergeleken met hetzelfde raceweekend vorig jaar. Overigens, uw autosportsite bij uitstek, autosportwereld.be kreeg een veelvoud van dat aantal bezoekers over de digitale vloer… 

In 2017 lag het bezoekersaantal inderdaad al 31 procent hoger vergeleken met 2016. De goede opkomst voor het New Race Festival Blancpain GT Series, de opener van het seizoen, is zeker veelbelovend voor 2018. Afwachten of we die lijn kunnen doortrekken”, aldus algemeen directeur Sven Prybilla van Circuit Zolder.

Investeren in een topbestemming

Gevraagd waaraan Zolder deze revival dankt, hoeft Prybilla niet lang na te denken: “We hebben recent grote investeringen gedaan om het circuit aantrekkelijker te maken. Het feit dat de Blancpain GT Series – een internationale competitie voor GT’s – hier hun eerste manche rijdt, zegt veel. Dat gebeurde op vraag van organisator SRO en is het resultaat van een jarenlange intensieve samenwerking. Een tweede bepalende factor zijn de extra marketinginspanningen, met een vernieuwd imago voor Circuit Zolder als een toeristische topbestemming voor het hele gezin en met nieuwe sponsors en B2B-activiteiten. Verder ben ik ervan overtuigd dat de motorsport in ons land over het algemeen aan een remonte bezig is. Kijk maar eens naar de Belgen die een rol spelen in tal van belangrijke competities.

Op naar de Historic Grand Prix

Wel zagen die 15.000 Boonen de motor van zijn 911 opblazen in een manche van de BELCAR. Ze zagen ook Zoldernaar Dries Vanthoor en zijn teammaat Will Ste vens naast een zekere zege grijpen in de Blancpain GT Series Sprint Cup. De volgende sportieve hoogdag met weer heel andere deelnemers is niet ver meer af . Op 26 en 27 mei is het zover: de Historic Grand Prix met zijn rijk gevuld programma. Zo komt de tweede manche van de BELCAR Historic Cup en de BELCAR Youngtimer Cup aan de start op Circuit Zolder. Met de F1 Ferrari van Modena Motorsport en The Force, een competitie met vroegere F1-auto’s, herbeleeft Zolder bovendien zijn jeugd. Verder op het programma: de FIA Lurani Trophy for Formula Junior Car en de Canadian American Challenge Cup.Het hele circuit krijgt een retro inkleding met als kers op de taart de Concours d’Elégance, een topverzameling en parade van oldtimers uit heel Europa.

You may also like
American Festival Zolder: zondagnamiddag door de lens van Benny Houbrigts en Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de signeersessie door de lens van Roel, Joachim en Benny