Home > #Hoofdnieuws > Jean Glorieux in ELMS: “We geven er een lap op!”

Jean Glorieux in ELMS: “We geven er een lap op!”

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Aanstaande zondag gaat het seizoen van de European Le Mans Series van start met de 4 Uur van Le Castellet. Maar liefst 45 wagens staan op de deelnemerslijst van de seizoensopener, en op die lijst is ook een Belg terug te vinden. Jean Glorieux, de Kortrijkzaan die vorig seizoen kampioen werd in de Le Mans Cup, maakte de overstap naar een groter kampioenschap.  

Jean Glorieux rijdt dit seizoen de European Le Mans Series met een van de achttien deelnemende LMP3: de Norma M 30 Nissan van DKR Engineering. “De overstap naar ELMS is logisch na een succesvol seizoen in de Cup en we trekken de positieve lijn door naar een hoger niveau. Met dezelfde snelheid en een portie geluk zoals vorig jaar, moeten we mikken op top vijfplaatsen. Ik denk dat we zelfs mogen dromen over het podium in LMP3”, aldus een gemotiveerde Glorieux.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/Jean-Glorieux-Le-Mans-Cup.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Ambitieus

“De ELMS kampioenen van 2017 zijn bij de tweede race van de Road to Le Mans achter ons op de tweede plaats geëindigd, puur op snelheid. Zoals vorig jaar hopen we opnieuw op geen technische problemen en geen aanrijdingen. Als we de combinatie van snelheid en regelmaat kunnen behouden, kunnen we dit jaar op dezelfde manier strijden voor een mooie einduitslag”, gaat Glorieux verder. “Het wordt moeilijker dit jaar, want er zijn meer wagens op de baan, het algemene niveau ligt hoger én er zijn snellere wagens dan de onze op de baan (LMP2). We zullen dus goed moeten opletten!”

 Dit weekend vormt de eerste uitdaging voor het team in de ELMS. “Gelukkig ken ik mijn teamgenoten al goed. Ik ga verder met mijn teamgenoot van vorig jaar, de Spanjaard Alexander Toril. Zijn broer Miguel vervoegt ons dit seizoen. Ook de wagen kennen we al goed en dat is een enorm voordeel, vandaar ook mijn keuze om bij DKR te blijven en het seizoen samen met de broers Toril te trotseren. We geven er een lap op!” concludeert een enthousiaste Glorieux.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/04/Jean-Glorieux-MLMC.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De klasse LMP2 strijdt voor de algemene overwinning in de races van de ELMS. De tweede snelste klasse is die met de LMP3, waarin Glorieux meerijdt. Als laatste zijn er nog de LMGTE, met vooral Ferrari en Porsche die de debatten zullen voeren. Klik hier voor de volledige deelnemerslijst van ELMS 2018.

Foto’s © Michelin Le Mans Cup

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Asian Le Mans Abu Dhabi: United Autosports ongeëvenaard naar de overwinning
ELMS: winst voor United Autosports, Picariello tweede in LMGTE
ELMS Paul Ricard: United Autosport wint, Picariello in GTE!
Le Mans Cup: Belgen op één en twee