Home > #Hoofdnieuws > ELMS: winst voor United Autosports, Picariello tweede in LMGTE

ELMS: winst voor United Autosports, Picariello tweede in LMGTE

De derde ELMS race zou normaal plaatsvinden in Barcelona, maar door Corona zag ook dit kampioenschap zijn kalender volledig wijzigen. Daarom trok men opnieuw naar Paul Ricard waar de regen voor een spannende race zorgde.

Foto ©: ELMS

Lange tijd leek het dat United Autosports (Hanson – Albuquerque) onverbiddelijk afgestraft zou worden voor een verkeerde bandenkeuze. Ze switchten al snel voor de slicks terwijl de piste er nog (te) nat bij lag en dat kostte hen de ene plaats na de andere. Naar het einde van de race bleek deze keuze dan toch te renderen om zo alsnog in de laatste ronde de leiding en overwinning te pakken. G-Drive Racing (Rusinov – Jensen – Vergne) werd tweede, voor GRAFF (Laurent – Allen – Cougnaud).

In de LMGTE-klasse kon onze landgenoot Alessio Picariello zijn pole helaas niet omzetten in winst. Hij moest de Spirit of Race-Ferrari van Cameron – Griffin – Scott voor laten gaan en eindigde aldus tweede voor Proton Competition met Beretta en Ried. In LMP3 wonnen Garcia – Droux de race met hun Realteam Racing Ligier JS P320 Nissan.

Le Mans Cup

In de Le Mans Cup ging de winst naar Bell – Smith in de Cool Racing Ligier. Beste Belg was Jean Glorieux. Hij werd vierde samen met Laurents Hörr. Gilles Magnus eindigde twaalfde bij zijn debuut. De Doncker moest opgeven.

You may also like
In een notendop: GT
IMSA Sebring: Cadillac als snelste in eerste vrije trainingen
IMSA: Picariello bij Weathertech voor de 24 uur van Daytona
ELMS Paul Ricard: United Autosport wint, Picariello in GTE!