Home > Rally > BRC > Opgemerkt debuut van het jobFIXers Rally Team in Tielt

Opgemerkt debuut van het jobFIXers Rally Team in Tielt

Het JobFixers Rally Team heeft zijn intrede in het Belgisch kampioenschap niet gemist. De drie Ford Fiesta’s R5 geprepareerd en bijgestaan door Team Floral stonden alle drie aan de finish van de 45steTAC Rally, de derde manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship. Maar elk van de drie met een eigen verhaal, want het was een bewogen weekend in en om het West-Vlaamse Tielt. 

Achiel Boxoen, 7de plaats:

“We hebben de shakedown niet kunnen rijden,” vertelde Achiel na de eerste lus van vier klassementsproeven. “Ik heb natuurlijk al wat ervaring met een R5, maar elke auto heeft zijn eigen karakter. De Fiesta gedraagt zich helemaal anders dan de wagen die ik vorig jaar bestuurde. Ik ben de wagen nog aan het ontdekken.”

Na de tweede lus was Achiel Boxoen opgeklommen naar de 9deplaats. “Onze chrono’s zijn nog niet wat ze moeten zijn,” vertelde Achiel. “Ik heb de indruk dat de afstellingen niet optimaal zijn. De wagen lijkt in de snelle waaiers te zweven en dat geeft niet veel vertrouwen.We hebben drie ronden gezocht naar de juiste afstellingen en op de laatste twee proeven bleek de set-up te kloppen en waren mijn tijden een stuk beter. We waren hier om progressie te maken en om de auto te leren kennen. Dat is gelukt en die ervaring moet ik meenemen naar de volgende wedstrijd, de Rally van Wallonië.”

Pieter-Jan Michiel Cracco, 47ste plaats:

“Op de derde proef deze ochtend heb ik me even laten verrassen. Ik dook een fractie te snel in een gladde rechtse. De wagen brak achteraan uit en we tikten de waterbak aan. Helaas precies met het achterwiel, waardoor de ophanging brak. Echt jammer, want als we die waterton met de deur raken, dan is er niets aan de hand. Samen met Jasper heb ik op de proef gewerkt aan de ophanging links achteraan. We verloren 21 minuten op de proef, maar opgeven was geen optie. Het was immers belangrijk om ervaring op te doen. Op de Poelberg verloor ik nog eens 6 minuten. Het resultaat was om zeep, maar dat was niet erg, want ik moet vooral kilometers maken om ervaring op te doen,” vertelde Pieter-Jan Michiel.

“Ik heb me geamuseerd en ik kon al eens een keer aan de handrem trekken, want het resultaat was niet meer belangrijk,” lachte Pieter-Jan Michiel. “Ik heb eens een andere rijstijl geprobeerd en het was gewoon zalig! Ik heb niet naar de tijden gekeken, maar Jasper, mijn copiloot, is tevreden over onze progressie, met onder andere een vijfde en een derde tijd. Ik wil zeker mijn vader en onze sponsor nog bedanken voor deze kans.”

Philip Cracco, 21ste plaats:

“Weet je, toen ik mijn zoon Pieter-Jan Michiel vertelde dat ik een rallywagen voor hem gekocht had, reageerde hij heel enthousiast. Op dat moment had ik nog geen R5 gekocht voor hem, maar zijn reactie overtuigde me om mijn plan te realiseren. Het resultaat is dat we vandaag aan de start stonden met drie Ford Fiesta’s R5 in de kleuren van JobFIXers. Rally is een fantastische sport die me al enorm veel plezier heeft bezorgd,” vertelde Philip Cracco voor de start van de wedstrijd.

En de zakenman reed, luid aangemoedigd door het JobFIXers promoteam, de ganse dag met een brede smile rond. “Natuurlijk mis ik ritme en ervaring met deze Fiesta R5. Op de eerste proeven was het asfalt superglad en was het opletten. Maar daar lig ik niet wakker van. Ik heb gewoon enorm genoten van elke klassementsproef!,” lachte Philip Cracco, die al uitkijkt naar de volgende afspraak in het JobFIXers Belgian Rally Championship, de Rally van Wallonië op 27, 28 en 29 april.

You may also like
Spa Rally: eerste inschrijvingen binnen
BRC: Skoda en Bedoret voor titel
BRC: Jupsin met Dacia in Condroz
BRC: kwaliteit, kwantiteit en variëteit in Omloop van Vlaanderen