Home > #Hoofdnieuws > Nicolas Gilsoul over de WRC in Corsica

Nicolas Gilsoul over de WRC in Corsica

Zoals na iedere WRC brengt Nicolas Gilsoul, de corijder van Thierry Neuville in het WK rally zijn ervaringen van de voorbije wedstrijd. Enjoy!

“De timing is nogal druk hier in Corsica en ik zal dus een beetje korter zijn dan gewoonlijk…  Ik hoop dat jullie het me kunnen vergeven. Deze rally is voor ons echt speciaal. Het is hier dat Thierry en ik onze tweede rally samen reden en het is eveneens de rally waar we onze eerste internationale overwinning pakten. Van zodra we voet zetten op dit eiland begrijpen we meteen waarom dit eiland de bijnaam heeft van het Eiland van de Schoonheid (Île de Beauté): adembenemende uitzichten, een paars gekleurde zee, de bergen en de ongelooflijke wegen… Een echt speelterrein voor rallyteams! De Rally van Corsica is eveneens zeer veeleisend, met meerdere types asfalt die zeer verschillend zijn, duizenden bochten, zeer lange proeven en een ongelooflijk hoog ritme. Om hier een goed resultaat te behalen moet alles echt kloppen in het team.”

“Meer konden we onmogelijk doen”

“Vanaf de eerste proef beslisten we om er vol voor te gaan en goed te pushen. We waren echt overal vol in de aanval… Maar we begrepen zeer snel dat het voor ons moeilijk ging zijn om te strijden voor de overwinning, zelfs wanneer we het maximum gaven. Noch tans, gebied het me te zeggen dat ik echt weer versteld stond van de stuurmanskunst van Thierry…  Meer konden we onmogelijk doen. Maar we stonden tenslotte toch op het podium. Het is een resultaat die wat onder onze verwachtingen ligt, maar die ondanks alles toch positief is. Het kampioenschap is nog lang en door onze derde plaats blijven we in de kopgroep.  En dat is het belangrijkst. Onze aandacht gaat nu al uit naar Argentinië, een andere mythische rally!

Dank jullie voor alle steun”

Nicolas Gilsoul

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender