Home > #Hoofdnieuws > Stemmen na de openingsmanche van Belcar in Zolder

Stemmen na de openingsmanche van Belcar in Zolder

In de openingsmanche van Belcar in Zolder heeft de DVB Norma het gehaald van de #111 Deldiche Norma en de #1 Aquaprotect Norma. In Belcar 1 was de snelste Porsche de #99 van Belgium Racing. Dit zijn de reacties van enkele hoofdrolspelers:

Gilles Magnus, winnende #2 DVB Norma M20 FC: “Ik had zelfs niet kunnen dromen dat dit weekend zo positief zou zijn voor mij. Eerst twee keer winst in de Silver Cup van de Blancpain GT Series Sprint Cup, en nu winst in de Belcar. De overstap van de WRT Audi R8 LMS, een GT3, naar de Norma, was gemakkelijker dan verwacht. De Norma heeft veel downforce, iets wat ik gewoon ben van de eenzitters. Het was een geslaagd weekend, ik ben blij dat ik er even mijn vakantie voor heb onderbroken!”, aldus een gelukkige Magnus. Na de podiumceremonie liep hij snel van het podium om zich te haasten naar de luchthaven en zijn vakantie in Zuid-Frankrijk voort te zetten.

Sven Van Laere, derde met de #1 Aquaprotect Norma M20 FCIk heb slechts zeven rondes in de wagen gezeten omdat er al snel een safety car was. Onze strategie was om Marc Goossens te laten overnemen om hem te laten jagen op een podiumplaats, en dat is dus gelukt! Ik ben heel blij met dit resultaat, het is een goede start van het seizoen. Ik kijk vooral uit naar de 24 Uur van Zolder, dan krijgt het team nog versterking van onder andere Frédéric Vervisch.”

Glenn Van Parijs, winnaar in Belcar 1 met de #99 Belgium Racing Porsche 911 (met Dylan Derdaele): Ik heb de auto bij de pitstop gekregen op de eerste plaats onder de Porsche, en ik heb hem zo ook weer afgegeven. Een bijna perfecte stint dus! Het is een top start voor het team in het kampioenschap. Zelf rijd ik enkel nog mee tijdens de 24 Uur van Zolder in Belcar, maar ik rijd wel met dezelfde wagen de Porsche GT3 Challenge Benelux en de Porsche Carrera Cup Duitsland. Deze race was alvast een goede training voor die kampioenschappen.”

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters