Home > #Hoofdnieuws > Norma-podium tijdens openingsmanche Belcar

Norma-podium tijdens openingsmanche Belcar

Hans Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk hebben in Zolder de openingsrace van het Belcar Endurance Championship 2018 gewonnen. Norma palmde het volledige podium in.

De winnende auto van de 24 Hours of Zolder 2017, de Norma van DVB Racing, had aan het einde van de twee uur durende wedstrijd een voorsprong van een veertigtal seconden op de Norma van Deldiche Racing. Luc De Cock, Tim Joosen en Thomas Piessens hielden de kampioenenwagen van vorig jaar, de Aqua Protect Norma van Marc Goossens, Sven Van Laere en François Bouillon achter zich.

Snelste GT-wagen was de Porsche van Belgium Racing, met Dylan Derdaele en Glenn Van Parijs aan de knoppen. De #99 hield in de slotfase nog net de Norma van Thomas Vauterin achter zich in de strijd voor de vierde plek.

Ontplofte motor

De eerste race van het seizoen werd een tegenvaller voor PK Carsport, nadat tijdens de stint van Tom Boonen de motor op de Porsche 991 GT3 Cup het begaf. “Een ontplofte motor”, wist zijn teamgenoot Anthony Kumpen ons te vertellen.

In GT4 was de overwinning voor de QSR Mercedes van Yannick Hoogaers en Jimmy De Breucker. Snelste toerwagen was de BMW van AR Performance, met Ines Lammens, Jo Lammens en Davy Suffeleers.

Reacties na de race volgen later.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers